недеља, 22. септембар 2013.

2344.
БТК,
АМБАСАДОРЕ,
ЗА РЕПУБЛИКУ
СРПСКУ
 

Одлазећи аустроамбасадор, из Насеобине одлазећи, извјесни Кок, предочио је у угаоном интервјуу праву филозофију о демократији, времену, току и битку. И Дејтону. Амбасадори и Битак, СТЈ. О чему Хегел није стигао да пише а Моцарт да компонује.
Кок признаје резултате избора. Бирачи увијек имају власт коју заслужују. Али. Поставља се неколико питања. Колико људи излази на изборе. Да ли излази омладина. Има ли алтернативе на политичкој сцени. Каже Кок.
Наводи он и неке европске земље гдје излази трећина бирача на изборе. Ужас. Треба им послати Инцка, Пинцка Им Материна.
Кок није стигао да заврши ту Амбасадорску Баљезгарију. Избори се могу признати али питања се морају поставити и ако нема редовних кварталних манифестације Геј Напрајд. Напријед Педери. И ако нема одговарајући проценат оних са дршком и оних са складишним простором за дршку. И ако сваког одређеног једанаестог масовно не кукамо Ми, Геноцидаши. И ако не намигну Сејдић Финци.
Босна и Херцеговина је рај за дипломатске приуке који себе воле ословљавати амбасадорима. Тако и Кок Инцка означава са Амбасадор. И жао му га. Што мора да трпи и ниске ударце. А не вози пјан по Сарају.
Каква ли је исподамбасадорска таложина кад су дипломатски представници овакви.
Ако су неке земље учествовале у прекиду рата, мада су то, углавном, оне које су учествовале и у стварању рата у БиХ и около, то не даје право амбасадорима да имају латентне просерице током свог мандата у БиХ. То право нема ни АНА, Амбасадор Над Амбасадорима, америчански. Мада они, скоро сви, виде од њега па и оних дижу ногице на поткивање.
Не даје им право да се баве уређивањем земље, креирањем политичког система, да насилно утичу на политички мозаик. Не даје им право ни да јавно коментаришу оно што се догађа на политичкој сцени. Јебо их, у дупе, онај ко им тражи интервју.
Амбасадус Кок каже да Дејтон мора да се мијења, Српска није упитна, али све се мијења.
Ма, да. И Аустроугарска се стално мијења.
Што се мало не би промијенило Сарајево. Зашто се увијек мијења Српска. Да ли зато што је само њој стало до Дејтона и што је Дејтон за њу спас. А, Амбасадоре. Увијек Срби. Да би коракнули ка Европској Унији, по Београда мора да се спедерише. И министар без портфеља, мада не знам зашто му се  Он Понос зове портфељ, који је задужен за еуинтеграције, мора да учествује С Педери.
Иди кући Кок, читај непотребне извјештаје у МИП-у. Бидни Пантићј, Нижи Старији Референт.