понедељак, 23. септембар 2013.

2348.
АМЕРИКУ ЋЕ ПАМТИТИ
ПО ИНТЕРНЕТУ.
КАКАВ БУДАЛАШ.
ПАМТИЋЕ ЈЕ ПО
БОМБАРДОВАЊУ
ЦИЈЕЛОГ СВИЈЕТА.
 

Амрички генерал Мајкл Хајден, оправдавајући PRISM пројект, НСА, шијунирање људи и људских права диљем васељене, изрекао је низ глупости.
Што је и нормално. Јер. За генерале је најопасније да говоре о будућности. Њихов једини домен је садашњост. Не ни историја ни футурија.
А ген. Хајден је говорио о томе да, ако Америка буде памћена након 500 година, биће памћена по Интернету као Римско царство по путевима.
Очигледно је да су старог генерала, кроз војне школе и друге обуке, специјализовали за Америчку Изузетност. Америка кад прдне Коко Шанел затвори фабрике.
Добро. Да не разматрам мој искрени став да Америке неће бити за 500 година. А и ако је буде, никада неће бити успоредива са Старим Римским Царством, Кинеским Царством, Руским Царством.
Да би преживјела што дуље, Америка мора постати свјесна своје краткорочности.
Стање у тим ИТ орбитама тако је убрзано да данас тврдити да је Интернет амерички производ, да су сервери амерички и да она, Америка, има право да то користи како хоће, као Римљани путеве, најобичнији је сљепило генетског тоталитаризма. И не одговара чињеницама.
Интернет није никаква свјетска благодет подарена од изузтетне и изваннебеске Америке. Као што то нису били ни путеви. Стари Рим је правио путеве да би пљачкао Европу и даље, да би градио свој камени, месни, вински и гладијаторски сјај, да би се младићи јебавали у дупе, јер секс прије брака није био допуштен. Тако је и Америка измислила Интернет прије свега као војну ствар. Као ствар за експлоатацију и покоравање.
Генерал Хајден треба да мало анализира брзину настанка и пропадања у тој интернетској сфери. А прије свега, треба да анализира како су пропали, и пред ким су пропали, Нокиа, ту скоро, Света Моторола, Блекбери.
Истокнет. Мој Хајден. Вати се ти обуке маринаца.