среда, 25. септембар 2013.

2355.
СТАРИ ЛАЖОВ
ИВАНИЋ, ПОНОВО
ЈАШЕ
 

Српски кандидат за бошњачког Члана П, Младен Иванић, дао је 726. овогодишњи интервју сарајевским, њему домаћим, медијима. Који су познати по томе да, када је у питању БИЧ Тројац, Босић, Иванић, Чавић, могу да објављују баљезгарије, лагања и прелагивања, све док Миљацка мостове не однесе.
Тако је и Иванић поновио своје демократске поставке о Скидању Додика са власти. Своје бајке о Уједињеној Опозицији, српској опозицији уједињеној у Сарајеву. Своје ноћне море са прошлих избора. Своје утјешне лажи о побједи коју су му украли.
Али. Открио је и један страх и једну неизвјесност.
Лажима о томе да је он прошле изборе за Члана П добио, и то у далеко повољнијим условима за СНСД него што ће бити сљедеће године, али су му их лоповски есенесдеовци покрали, Иванић себи диже рејтинг пред опозицијом а нарочито пред Есдеесом. Па и пред странцима, носикесама.
Есдеес је у великој опасности да као једна озбиљна и велика странка, која се још и покушава приказати жртвом Џелата Есенесдеа, прихвати само кандидатуру за Предсједника Републике, тамо гдје је најтеже побиједити, а да Иванићу препусти кандидатуру за Члана П, тамо гдје је најлакше побиједити јер аутоматски добијаш бошњачке, босанске и муслиманске гласове у Републици Српској, подршку Првог Вермарта, подршку амбасада, подршку џамија.
И да се онда догоди да Иванић прође и да над њим Есдеес не имадне никакву контролу током четири године. За четири године издајнички Члан П може уништити Републику Српску.
Да ли Есдеес може да ризикује такав сценарио.
И да ли може да буде толико неозбиљан према својим бирачима, да им не може објаснити зашто нема кандидата за Члана Предсједништва БиХ а има, нпр, прогоњеног јунака Шаровића, има слободног јунака Крајишника, итд, као потенцијалне кандидате.
Колико гласова може као контрауслугу понудити Педепе. Веома мало. Јер их нема. Нема странке, нема структуре, нема организације.
Иванић, уз то прави одступницу. Лажима о томе да су му покрадени гласови 2010. Иванић припрема оправдање и простор за повику, кад изгуби, да су опет гласови покрадени.
Биће занимљиво посматрати присилно уједињење такозване опозиције. Као и то да ли ће Есдеес други пут, у погледу сарадње са Иванићем, испасти глуп и наиван.