понедељак, 23. септембар 2013.

2349.
НЕВЈЕРОВАТНО
ИСТАНЧАН
ОСЈЕЋАЈ
ЕРТЕЕРЕСА
ЗА ПОПИС
 

Када би Ертеерес отишао у национални парк у Африци, Серенгети, нпр, да жирафама објасни да су жирафе, носорозима да су носорози а лавовима да су цареви животиња, за пола сата би жирафе мјаукале, носорози скакутали као скакавци а лавови гланцали папке газелама.
Тако ће и гледалишно грађанство остати вечерас слуђено након Депресинга о попису.
Ертеерес је показао филигрански осјећај за тему. Добро. У случају позивања оног Сејфудина, то је био филџански осјећај.
Доиста. Није јасно по ком основу је он ту. Не само по томе што је он нека партијица, чини ми се, у Сарају, него зато што је један обични неартикулисани сокачки ћоркан.
Али и други гости су позвани па бачени.
Измијешан је стручни, аналитички и политикантски критеријум. Шушњар Поскок није добио прилику да објасни односе у Федерацији и према Хрватима. Наградић није могао да искаже српски интерес у Попису. Пашалићеве научне опсервације ногама је шутао Сокаклија а директорица Статистике једва је дошла до неколико ријечи.
Темељна погрешка је што се о Попису причало са омиљеног сарајског Државног Нивоа. Јебала вас Босна и Херцеговина.
Тему пописа требало је лоцирати искључиво у Републику Српску. Јер. Толико битних ствари треба појаснити, као што је Држављанство Српске, нпр, да нико изван Српске није потребан у емисији. Или је требало правити само аналитичку емисију. Или, пак, само политичку.
Ну. То је недостижно умијеће за Ертереестете.
Ертеерес је телевизија Државе Српске а не Токићтеве.