среда, 25. септембар 2013.

2352.
ГОСПОДИНЕ
МАЈМУНЧИНО
И КОЊУСИНО
КОЊАСТА
 

Има тако, у једном бањалучком приграђу већ простарјели момак, мало дијагностички неуредан, а и у погледу алкохола непроцедуралан, који редовно туче и малтретира родитеље, ломи и крши, прави буку цијелу ноћ, сусједи зову надлежне, надлежни долазе и одлазе а стварност стоји постојано кано црна клисурина тужног живота односних родитеља. Простарјели момак је у насељу познат по синтагми Господине Мајмунчино, јер тако ословљава оца, њемачког пензионера, прије него што га почне тући. Господине Мајмунчино, нећеш да ми даш моје паре, јел. Моје Паре су очева Њемачка Пензија. Крваво зарађена.
Причица је добра као лијек. То је општа појава на Булкану. Тај префињени стил опхођења и комуникације. Видим. Сви се чуде што је Булканска Сељачина ушла у по говора Барака Обаме. Да је то био Николић, ништа. Али, Обама, СТЈ, свјетска сила, демократија, долар, инетернет.
Па, онда, видим, сарајски просрал ба.вијести, сарајски, дакле, гдје је право легло учтивости, гдје су турци отоманци и сећијаши долазили да се напију те учтивости, бонтона, коректности, суживота и мултисећије, предузимајући, и жртвујући се, тешке и крваве походе, само да би то остварили и мало се европејисали, у тој коњушници, сарају, назвао Вучуревића, предсједника САО Херцогчуревина, свјетског путника, од Тивта до Москве, Коњусином Коњастом.
Зато што није објеручке прихватио иницијативу неких маргиналаца да се у Требињу подиже споменик Срђану Алексићу. Који је изгубио живот на правди бога а сада служи да се Србима баца крв у лице са поруком Сви сте ви убице Срђана.
Потом је неко рекао, сарајском просралу, да није баш сарајски уљудно тако интернетизовати некога ко је из партије Господина Иванића, наше узданице и дике. А Учкуревићу је неко, Иванић, рекао да не може против тог споменика тако јер је то једна од стратегија међународне заједнице која нас, то јест мене, подржава на путу великог уласка у Предсједништво. Јесил ме разумио, Коњусино Коњаста. Јесам. Дај сад интервју за братску агенцију и удри по Додику. Оћу шефе, јебига, извини. Клик.
У Требињу воденица меље а Лијевчу се испуњају жеље. Јој, то је добра пјесма, то ћу рећи браћи турцима.  
Дакле. Настрану уљудност. То су идеали.
Реали су друкчији. Коњусина Коњаста је политичка израслина политичке неуљудности. Закашњела појава српске керумизације. Монструозни локални лидер који од дрвета не види шуму и који је свом својом маргиналношћу и минорношћу, да не кажем дијагнозом, јер доље већина из садашње поставе имају дијагнозе, укључујући о Доктора Со, рушилачки оријентисан. Типични есдеесов примитивизам. Кољи вола зарад киле меса.
Он би срушио Републику Српску само да овлада Хетом и Епрсом.
Зато воденица на Требишњици меље. И зато су Вучуревићеве такве жеље.
Закључак. Електропривреду треба измјестити из Требиња. Уништиће Херцеговину. Вучуревић је само врх леденог бријега, Коњусина Коњаста која је прва улетјела у орму. Сав свијет њихов врти се око Хета и Епрса. Тамо никог не занима идеологија, партија, странка, напредак, Република Српска.
По Републику Српску су најопаснији они који желе да владају Хетом, Епрсом, Гацком, Угљевиком, Дрином. То је најопаснија опозиција, разара сваку странку а своје угнијеждене позиције су већ идавно учинили недодирљивим.
Сутра Вучуревића да нека сила постави за директора Епрса, видјели би Јање Јањасто, Малу Мацу, доброћудну вучицу римску, мелем, мајчину душицу.
Овако, он у својој глави већ има идеал. Ако побиједимо 2014., ја ћу бити Предсједник Владе. Ја ћу поставити директора Епрса. Ја ћу.
То, дакле, није само прича о дијагностичкој слици локалног лидера. То је рендгенски снимак утицаја енергетског гиганта на сваког појединог мутанта.