субота, 26. јул 2014.

СРПСКА
ЕУСЕРИМА
ТРЕБА РЕЋИ:
СПИСАК УСЛОВА
НА СУНЦЕ!

Јад, чемер и беда Србије, која још није из путраваца ушла ни у бриселске гумиђонке, алармантно упозорава све земље које се заносе Бриселским интеграцијама.
Пресудно је одмах схватити да цијели тај процес не служи интеграцијама у Европску Унију, демократији, људским и педерским правима, процвату економије, већ искључиво подвођењу под Територијализам Нато Пакта и кориштење живог меса у борби против Русије.
Дабоме. Брисел то никад неће признати. Али ни демантовати.
Прва чињеница која је битна, суштински и стратешки, јесте да су ЕУ, и њен америчански Ујак, заокружили интеграцију Европе у мјери у којој је потребна за држање под шапом свих около и кориштење Америци. Ниједна земља више није битна нити пресудна за интеграцију.
Ободне земље, које су увијек у историји играле улогу крајина, треба држати као свјеже узорану њиву у коју се саде нагазно распрскавајуће одскочне пупко и мудно разарајуће мине против оних који хоће да се окрену Русији. Или против саме Русије.
У томе је, само, разлика између Србије и Украјине.
Оно што се догађа Србији, то мучење на Леонардовом Кругу, или на Исусовом Крсту, свеједно, а још није ни кренула да се приближава Бриселу, упозорење је које Србима мора бити Свети Знак.
То је прије наставак уништавања Српства које је почело организованим распадом Југославије, ратним еквилибристикама, задржавањем БиХ и у њој дијела Срба као инструмента за управљање Србијом или замке за Србијанске Грешке, а наставило Косовом и отварањем војвођанских и санџачких поглавља, него што је истински, искрени процес интеграције Србије у ЕУ.
Јер. Шта ће Србија у ЕУ и шта ће ЕУ у Београду.
Осим пар парафразираних сранија и са једне и са друге стране, ни једног краткорочног, дугорочног, духовног и практичног аргумента нема.
Република Српска убрзо, мора у погодном тренутку, ЕУ и Бриселџуцима да постави захтјев да изнесу на сто све услове које мисле поставити у процесу придруживања, преговарања и поглављивања.
Да видимо да ли је то прихватљиво или није. Шта јесте а шта није. Да ли се исплати жртвовати нешто за нешто друго. Да би могли рећи ово можемо а ово не можемо. Или нећемо ништа од тога. Фала, довиђења.
Иначе ћемо доћи у ситуацију да сваки пад авиона значи ново увртање муда НДД Сфери. Нација Држава Друштво.
Република Српска у међународном гранитном уговору, Дејтону, има своје Држављанство, дакле Државу, и природно је да пред Брисел, или било кога другог, постави такав захтјев.

Република Српска никако не смије упасти у грешку Србије. У грешке. Слоболидерисања. Криминализације. Антирусијаштва. Бриселподаништва. И Самопонижавања.