уторак, 22. јул 2014.

3112.
ДАКЛЕМ,
ЗАШТО ЈЕ
ПОПИЗДЕЛА
ЈАПАНСКА БУБА САН

Хидео Јамазаки, амабасадор веома коректног Јапана у БиХ, а свако је коректан кад нема свој конкретан територијални, економски и политички интерес, осуо је паљбу по босанскохерцеговачким политичарима оптуживши их за криминал корупцију и употребу ротације на путевима.
Жабокречина се мало усталасала.
Ејебига. Хидајет Јамазаки као да је заспао у Јапану па га уснулог пренијели у Насеобину, пробудили и рекли Ти си сада амбасадор сан.
И презиме му сугерише истину. Амбасадор је у Насеобини. Такорекућ у Јами.
Ну. Јесте проблем са босанскохерцеговачким политичарима. Али је битно и шта је проблем.
·         Огроман број Босхер Политичара и Лидера потекао је из рата. А рат је, познато је, једна уљудна и упроцедурална ствар.
·         Пошто је пропао Комунизам Ђуре Пуцара Старог, разуздало се све. Политичари  мисле да прво требају да имају. А да би имали морају да буду важни. А да би људи знали да су важни упале Свирале & Ротације. Није то случај, Амбасадор Сан, само овдје. Ено ти оног Оланда. Чим је постао најважнији француски политичар, одмах оће да жени глумицу. А иначе би га запала нека дактилографкиња. Као и Саркози. Не знам како Ти Сан мислиш, али ја да постанем лидер, ништа испод Скарлет Јохансон.
·         А сад оно ради чега пишем. Међународна Зајебница је овдје донијела сва срања. Балегу. Брабоњке. Измет. Фекалије. Нарочито Брабоњке. Та Сранија, ББИФ, иста у као и наша. Само су боље пакована, имају бољи лого и онај знак СЕ. За који не знамо зашта служи али дјелује свјетски.
Даклем, ви, Представници Међународне Зајебнице, дали сте политичарима важности. Позивали сте их на конаке и у друге ашчинице. Умјесто институционалне демократије, МЗ је промовисала Ашчиникратију, Бутмирократију, Априлократију, Прудократију. Па се приључили и дрипци. Угаркратија.
Не кажем да је Јапан имао у томе икакву улогу али кажем да су посљедице погубне.
МЗ се понаша у БиХ као љубавник у прељуби. Све оно што не може и не смије да ради са Оном Дебелом Кравом код куће, мислим са Институцијама у својој земљи, хоће, дупло, да ради у БиХ.
А то има своју цијену. Кажу Политичари.
Да би нека земља била нормална мора да буде као торта. Ред Процедура, Ред Институција, Ред Процедура, Ред Институција.
А ви хоћете Ред Бакира, Ред Злаје, Ред Иванића. Има још неких филова али нису баш. Ужегли се.  
За сваки случај, кад чујеш Свирене и видиш Ротацију, уђи у пропуст.