понедељак, 21. јул 2014.

3111.
МАРКАЛЕЊЦК

Просто је незамисливо како су свјетски медији спали Курцу За Уши.
Извини Себастијан.
Ако ишта данас може да уједини свијет то су медији. Информација. Новинарство. Мада то кажем тешка срца јер то више не постоји.
Не могу да га уједине ни интереси, ни капитал, ни освајачи, ни територијализација. Само коректна информација. А на основу ње људи и заједнице ће да одлучују о својим поступцума, вредновањима и опредјељењима.
Ну. То је идеализам прве врсте.
У случају рушења малезијског авиона над безукрајинском територијом, још се само није појавила информација да је Путин лично, летећи на оној малој двокрилној гуски, срушио Боинг 777.
Све голи Садам за Масовно Уништење.
Сада поједини медији или шуте о свему или покушавају да објективизују ствари. Па се презентују и експертизе неког руског генерала који наводи чињенице о украјинском ловцу близу малезијског Боинга, о скретању са руте лета на удаљеност од четрнаест километара, о тијелима жртава које су прописно збирнуте и предане, а јављало се како су их, скоро, пијани говорници руским језиком, јели за доручак, ручак и вечеру, само мало попрене.
Штагод радио МПЗ, Моникин Пушионички Запад, остаје непобитна чињеница да рушење малезијског авиона никако не одговара Русији.
Зашто би то, онда, Русија урадила. Или организовала. Или допустила пијаним гризлијима, како каже онај Дркењук.
Друго. Произвођач авиона и истражитељи авионских катастрофа, о томе знају и дјеца, могу лако установити шта је на ствари. Да ли је ракета дошла у трбух или у други дио тијела Боинга. Каква је врста експлозива остала у металу и остацима авиона. Каква је почетна разорна област, да ли одговара пројектилу зрак - зрак или земља – ваздух. Постоји радарска контрола земаљског испаљења. Постоји дневник сваког украјинског ловца. Све се то може и мора дати на увид.
Осим ако неког не убијете као свједока сарадника на Дорћолу и ако не уништите доказе.
Штагод било, Русија ће платити цијену тих Украјинских Маркала.
Стварну цијену, пак, платиће Украјина. Украјински народ.
И њен и њихов Збигњев.