петак, 21. март 2014.

2764.
ГЛАС СРПСКЕ
ПРЕИМЕНОВАТИ
У ЈУТАРЊА
НАТО ЗВИЈЕЗДА

Има ли право лист који је дугодеценијско, и двовјековно чак, насељеђе овдашњег народа, већином српског, и који је био власништво Републике Српске па непромишљено продан плаћеном приватнику, и који се зове Глас Српске, да води политику која није политика Републике Спске. Без обзира ко је на власти.
Политика уласка, пузања, лизогузја, пушења и осталих дудлања Нато Пакту, није политика Републике Српске. Ни једна политчка странка није се изјаснила за такав репертоар атлантских интеграција. А нарочито се није изјаснила Народна скупштина Републике Српске.
Не знам шта пише о откупу шумских плодова, у погледу приватизације Гласа Српске, јер се очито према тим Новинама понаша као да су шумски плодови, или коштуничаво воће, као, и створен је у Жупици, то су шуметине и забити, али не вјерујем да је прецизирано ишта о условима кориштења имена Глас Српске.
Да се ради о Гласу Независних, Гласу Копање, Гласу Нато Пакта, не бих се узбуњивао.
Постоје, дакле, два излаза. Или да се Глас Српске преименује у један од тих назива, а може, што се мене тиче, и у онај из наслова, или да Држава Српска одузме име Глас Српске и опреми га папиром и редакцијом, како би имала своје званичне новине. Које ће имати исто мали тираж као и ове.
Али неће писати о Нато Пакту као о рају.
Данас имају наслов Нато магнет за инвестиције.
Кад ће Нато почети да даје јевтине кредите, ЈМС.