петак, 21. март 2014.

2763.
БиХ ЈЕ ПУНА
УКРАЈИНАЦА

Украјинци су људи који раде за Велике Кројаче, за Збигњева, за Територијалисте, за повећање Натолитета, за отимање држава и простора од њиховог живља а и од Руса.
Курт Басуенер, кога сад зову АПА, Амерички Политички Аналитичар, чисти је Украјинац. У том америчком, анархистичком, геополитичком смислу. Не у националном.
Он је радио за ОСЦЕ у Украјини. А когод је нешто у Међународној Заједници радио у Украјини, тај има прљаве руке.
Не говорим овдје о томе да су руке упрљане отимањем Украјине од Русије. Већ су упрљане уништавањем једне земље и њеног становништва.
У Украјинце се убрајају:
·         Скоро сви из огромне лепезе институција Међузаја, осим локалног особља, рецимо Охаер
·         Сви из добронамјерних и простодушних политичких фондација, укључујући и локално особље
·         Невладине организације, нарочито америчке и оне из кобива неутралних земаља
·         Еуропљанске скаламерије и импрвизоријуми, рецимо Осце
·         Разне адхок посматрачке мисије, напримјер за изборе
·         Медијски теоретичари, практичари и дркаџије који обучавају и савјетују медије
·         Финансијски глодари, гуликоже и јајцоторзијаши, напримјер Емемеф
·         Политички аналитичари, нарочито страни, а већином и домаћи, осим ако нису изузетно глупи
·         Сви пропагатори демократије, људских права, еуроатлантских интеграција, страних инвестиција и права улица на грађане
Има их још. При чему не мислим на припаднике тајних служби, амбасадско особље и слично.
Морам признати да је цијели концепт смишљен генијално и проведен синхронизовано. Само је генијалнији мој концепт Политичке Странке Перманентне Изборне Активности.
А зашто сам почео причати о Курту Украјинцу па онда залутао.
Зато да предочим координатни систем у којег се смјештају и такве протуве, Аналнитичари из америке и европе, којих се ових дана и недјеља нешто појачано цитира, интервјуише и користи, не само у Насеобини.
Улога страних Аналнитичара посве је различита од домаћих. Они лансирају дуготрајније теме, формирају виртуелне трендове и држе их отвреним, подгријавају разне сегменте Политике Страха, лоцирају Главне Кривце и стално их запржавају.
Курт Украјинац, тако, јуче говори о Србији као о Русији. Србија је Русија на Балкану. То је такође једно од генијалних виртуелних вјештичарења и мушичарења на које су се упецале и многе Српске Будале. КВК. Карловац Вировитица Карлобаг. Или су и они били Украјинци.
Укурт вели да Република Српска не може да се референдумално одвоји и припоји Србији као Крим. Јер ситуација није иста. Те Украјинце, као и Америчане који га сучу по свијету, најприје ћеш препознати по томе што је за њих, све оно што они ураде, посебан случај и ниједан други случај није исти са њиховим случајем. МИЈ:)  
Шта жели да постигне Укурт Украјинац. Који је титулисан као виши млађи старији референт у организацији Демократија за повјетарац и непомотане бабе које раде у шљивицима и на сјетви кромпира.
Најприје. Србију држи стално у кривици. Србија, бре, не зна где је шупља, ни где јој је Шеки Шеик, није знала где је Шарки, док јој га нису испоручили на тацни, као важан постизборни политички регулатор; а да зна шта ће са Српском. Још мање да зна да треба да је припоји. Кад се ова, Српска, одреферендумачи.
Србија мора да сања своју кривицу у погледу Српске. Сад је, ваљда, јасније, колико је глупа и украјинска она предизборна изјава Дачића да су Слоба и Еспе створили Српску.
Друго. Укурт Украјинац жели и да је Српска стално у кривици. А да друге тршка на њу. Кад неко од странаца помене отцјепљење Српске, а нарочито припајање Србији, сваки други Бошњак, мислим на политичаре, јавноснике и вјерсковојно особље, тренутно добије псоријазу и зубе Грофа Дракуле.
Зна Украјинац да та игра Русије и Крима на Балкану нема везе са стварношћу. Али не знају они којима је прича намијењена.

Ја бих, ипак, на њиховом мјесту, а и Курт на мом, плашио се Самосталности Српске. У оквиру БиХ и Дејтона. Или изван БиХ.