четвртак, 20. март 2014.

2762.
УДРУЖИЛИ СЕ
ЧЕДА И ВОЈА
У СРПСКОЈ

Свједок, представник надлежних, био Мисија Босић.
Иванић је Чеда. Чисти либерал. Српској не требају порези, ни рачун на који ће се уплаћивати. То је ортодоксни бирократски хир. Чавић је Воја. Он је за Неутралност. Ал Сребренице.
Чеда и Воја су и по изборном прагу који им виси над главом. Зато су побржебољили да се удруже. А о севему је био упознат и Мисија Босић, који је то потврдио не само присуством него и климоглавом.
За мјесец ће та цијела булумента формирати Савез За Скретнице и Раксрснице и предложиће Српској да крене другим путем у односу на онај којим је досад ишла. Јер то је Додиков пут.
Пошто је Додик досад стално ишао у Бањалуку, из Лакташа, мислим да ће предложити да се одсад иде из Бањалуке у Лакташе. А да се Бакинци преименују у Теткинце.
Двојац и свједок за Тројац, досад нису изнијели ни једну разумну ни нову политичку и економску идеју која би била други смјер, други правац, други начин, трећи пут, алтернатива или промјена. Ово  што им предлажем изнад је њихових идеја. А, колико видим, и могућности.
Овдашњи Чеда и Воја су чули србијанску песму Море Ацо, не гази странкица, Море странкице не лижте прагова.
Шта се може очекивати као страначка добробит из овог Брака Са Свједоком.
Па, може само то да се политички, у наредне четири године, ухљебе Иванић и Чавић. Какве промјене.
Ислужене колотуре не дижу терете.
А и то да би се десило, треба ићи код Свједока, небили некако Есдеесови гласови и страначка организација биле искориштене за тај пројект.
Страх од ових коалиција нема СНСДДНССПРС. Ни Додик. Највећи страх има Босић.
Како их држати у крилу, а мора, пошто су они који су му послали Инструкторе и тутнули у изјаву Мисију, а учинити да му други, страначка дјеца, не плачу, не кмече и не забију нож у леђа.
Тим унутрашњим мозаичким односом тај Блок За Промјене бавиће се и мјесецима послије избора.
Моја прогноза Исклаће се ко олињали крезуби дивљи вепрови које је неко утрпао у исти тор.
Мој закључак Прије три и по године Есдеес и његов Мисија, требали су изнијети политички програм за изборе 2014. И позвати све Прагаше да се нађу у томе и јасно кажу шта могу да учине за тај програм. Тада би их јавност, у мојој чувеној ППМ, Првој Половини Мандата, схватила озбиљно. Под условом да им је политички програм озбиљан, реалан и увјерљив. На коме су требали радити, и понашати се, цијело ово вријеме.

Овако, шест мјесеци прије избора, не да им млада нема вјенчаницу, него још установљују има ли ону ствар.