недеља, 25. август 2013.

2295.
СРПСКА ЈЕ У БиХ
ДРЖАВА ТИПА
ХРВАТСКЕ У ЕУ
 

Видим. Дигла се цијела Комшићнерија, по Федерацији и Сарају, поводом негирања босанског језика која су, аргументовано, доспјела из Републике Српске.
Видим. У Републици Српској се многи разумију у сајтове као Мара УКК. Мисле, ваљда да је сајт, саит, арапска ријеч, па шта ми Срби имамо са тим. И на саиту Уставног суда Републике Српске, појави се, кохбајаги, босански језик. Којег у Уставу нема.
Онда у Сарају крену србоидне расправе о томе зашто Српска крши Устав.
Чији Устав.
У Уставу Републике Српске не помиње се босански језик.
У Републици Српској нису уставни народи Срби, Бошњаци и Хрвати. Као што је то случај у Уставу БиХ. То што је Прегласани Уставни Суд БиХ неметнуо извјесну Конститутивност Свих Свуда, то није дејтонска категорија и не може да се уобзири. Из тога се не може извлачити конститутивност Бошњака и Хрвата у Републици Српској. Република Српска није Социјалистичка Федеративна Република у БиХ па да је и Српска и Хрватска и муслиманска.
Република Српска је држава Српског Народа и других равноправних који у њој живе. И прихватају њену државност, националност и уставни положај у Дејтону.
Република Српска је у БиХ, у погледу једнонационалности, националне равноправности других нација које у њој живе, као и Хрватска у ЕУ.
Нема Срба у Уставу.
Нема ни босанског језика.