петак, 30. август 2013.

2304.
ЈАВНИ СЕРВИС
РТСДС ИЗВЕО
ДРЖАВНИ
МЕДИЈСКИ УДАР.
ТО НЕ МОГУ ОПРАТИ
НИ СМЈЕНЕ НИ ОСТАВКЕ.
 

Паљански Момоизам је као сијерак. Коликогод га чупао, увијек у земљи, ертеересу, остају жиле које дају нове и нове младице.
Самозадовољавање ертеереса достигло је врхунац и показало како се њихова свијест, тог Сервиса За Докурчавање, више од двадесет година врти у кругу, у јами, у вртачи. Треба их вратити у шуму, одакле су и дошли.
Такво несхватање протока времена у једној телевизији, коју плаћа Држава Српска и Гледаоци, порески и крмећи обавезници, није својствено ни утрапљеном кромпиру кога су се сјетили пред прве мразеве, пошто је никао и извађен нови.
Да је нека од Кучмукуча радила у кабинету Харадинаја и он би имао два, три, часа на ертееересу. А.
Директан пренос и специјална емисија о догађају који је помпензирао Есдеес, директан је удар на политички мозаик према коме се државне медијске институције морају односити Јавно. Јавност је већа обавеза од служења власти и позицији, ПВМ.
Јавност захтијева баланс.
Недопустиво је директно преносити Есдеесову предизборну кандидациону саборанију на Палама. Недопустиво је и Есенесдеову и Педепеову. Нека плате. И Есдеес. Нека Момо откине од оних јаја која сваког јутра даје дјеци за доручак.
Чак и када би се директно преносиле све будуће конвенције странака које иду на изборе, штета се не може поправити.
Ово је чисти анархијски волунтаризам заштићених међеда, и Мечки, и Мечки, на ертеересу.
Момчило Крајишник је дио ратног Есдеесовог руководства које је продуковало невиђен национални, економски и криминални хаос, пљачку и српску срамоту. То је завијеке укаљало Србе, који су у сто ратова били поштени и праведни, а у овом су се једва спасили.  
Без јавног и историографског валоризовања тог периода и актера, не може се правити Телевизијски Вашар никоме. Па ни Крајишнику.
Изговор који ће се можда чути, Кад они могу Готовини и генералима АБиХ, не пије воде.
Срби и Српска не могу упирати прстом у другога, у туђа говна и гледати преко плотова. Срби и Српска морају градити свој Национални Мјерни Систем, што је много веће и теже од демократије, како би им се гарантовао опстанак међу вихорове.
У току ноћи очекујем смјене и оставке Надзорног одбора и руководства РТРС-а.
Све испод тога је Шумски Мрак из којег се нећемо избавити и над којима тријумфује Политичко Сарајево.