субота, 31. август 2013.

2308.
ЧАВИЋ:
КРПИМО КОТЛОВЕ,
КИШОБРАНЕ ПОПРАВЉАМО,
РЕЖИМ РУШИМО
 

Чавић, вођа Јандрићевог Новог Јата, дао илегални интервју у Гласу Српске. Илегалан, јер није најављен ни на једној од двије насловне стране. Сликао се као да је из Чавоглава. Ко Томпсон. Прекржио руке и тиме нам поручио Бојим вас се, бјежте од мене. Само му недостаје Томпсонов мач Краља Против Режима.
Фотос је разгледнички. Као да је рађен некадашњим мекоцртачем.
Идем у детаље јер знам да нећете наћи викендглас пошто је сав тираж распродат. Плано. СТЈ.
Ну. Шта је показао Чавоглави.
Показао је, потврдио по стоти пут, да Опозиција нема никакав политички концепт.
То се поклопило са пропалом манифестацијом Добро Дошо Предсједниче, у коју је Ертеерес уложио све акције, и пропао. Прошао као америчка банка која је давала хипотекарне кредите сиротињи.
Манифестација на Палама је пропала јер је дошло двије, три, хиљаде људи, колико и иначе дође на сваки политички предизборни скуп.
А био је то такође ударни адут Есдееса. Да се скупи велика српска бројна сила и да то буде кључни удар метеорита за истребљење диносауруса.
Иванић, по обичају, чека из прикрајка. Да се некако омрси. Као и његов двојник Динкић. Само што је овај пуно успјешнији у томе. И нема Муданца У Процепанца.
Чавић је, пак, у том интервјуу, кукао како су, он, и цијела опозиција, стално предлагали неке законе у Народној скупштини, предлагали измјене закона, давали иницијативе, али та гнусна режимска парламентарна већина никако неће да гласа за опозицију.
Да ли је могуће да је Чавић толико глуп. Или је плаћен да буде толико глуп.
Парламент није терен за опозицију. И за то се не може кривити Власт. Именујући је Режимом.
Опозиција мора ићи другим путевима у јавност. Креирати догађаје. У једном мандату најмање хиљаду и петстотина догађаја. Који ће носити ставове и концепте, идеје и алтернативе, лидере и кандидате. И не тражити гласове за то у Парламенту. Нико нема право да да те гласове јер су их бирачи дали на рабош.
А Чавоглави прича о детаљчићима. Овај лопов. Онај украо. Рекла је нама Баба Стана. У својој опозиционости није одмакао даље од блога на коме је подстанар у својим писанијама.
Бирачи неће гласати за Показиваче Лопова. Макар они, показивачи, били сваки пут по сто пута у праву.
Бирачи желе концепт.
Сви су знали да су есдеесовци, па и педепеовци, када су им се придружили, лопови. Али Есенесде је 2006. добио изборе када је промовисао идеју и концепт Напријед Српска.
Опозиција ће се ујединити. Натјераће је. Као што су натјерали Педепе да оде од Есенесдеа. Имаће заједничке кандидате за појединачне функције. Али ће имати проблема са концептом.
Стога и зависе од Есенесдеових бирача.