среда, 28. август 2013.

2300.
НАПАД
НА ТИХИЋА
ЈЕ НАПАД НА БиХ.
И НА ЕУ И НАТО.
 

Освједочени љубитељ Републике Српске, Сулејман Тихић, изнио је једну констатацију која у себи крије двије опасне оптужбе.
Поводом појединачних инцидената у Републици Српској, у којима су страдали недужни Бошњаци, мада детаље нисам истраживао, Тихић је саопштио да су то посљедице реторике усмјерене против БиХ, која стално долази из Тог Ентитета, а посебно против Бошњака. Исто из Тог Ентитета
Психолог Тихић то поткрепљује констатацијом да се та реторика спушта до обичних људи. Који ће, онда, да кољу Бошњаке по улицама. А касније и по кућама. Јер нико не осуђује те инциденте.
Прије него што Тихића пукнем иза ушију, да не заборавим, морам рећи да, поводом убиства у Какњу, гдје је страдао Македонац, избоден на улици, као да је Бошњак у четничком леглу, Босна и Херцеговина треба да се извини Македонији и да Бошњаци, посебно, осуде злочин, убиство, инцидент, како ли, да не би дошло до ескалације и, недајбоже, трендова који су евидентни у Том Ентитету. Којег помиње Тихић.
Најприје. Нико из Тог Ентитета, из Републике Српске, никад ништа није рекао против Бошњака. Напротив Бошњаци су, поватници, добродошли у Републику Српску. А добробили и у БиХ. Није добро што им је тешко, скоро као и Србима, али вријеме је таквокаквоје.
Оно што долази из Тог Ентитета уперено је против бошњачких, сарајевских, странака. И њихове политике. И то не све политике. Него против политике безочне радикалисламске, отоманске, унитаризације и централизације и крволочног потирања хрватске и српске нације и њихових права.
Зна добро Тихић шта говорим. И зна да Бошњаци, муслимани, нарочито у Републици Српској, немају баш много везе, а ни одобравања, за ту политику. И нека своје ванременске концепције не мијеша са добрим људима.
Из Тог Ентитета, такође, не долазе никакви ставови против Босне и Херцеговине. Дејтонске. Уставне. Равноправне. Међународно признате.
Али против Ваше Босне и Херцеговине долазиће увијек. А ви то, Тихићу, преводите како вам воља.
Осим тога, једно практично питање побија Тихића.
Да ли су напади на Србе у Федерацији, напади на Босну и Херцеговину.
Или на обичне Четнике.
ЈГЧ. А и Срби.