среда, 28. август 2013.

2302.
ФИЛИПЕ,
ДА ЛИ ГОВОРИМО
О ИСТОМ НИКШИЋУ
 

ЗПДС, Замјеник Помоћника Државног Секретара, Филип Рикер, како је и најавио АмАмбМун, дошао је у посјету СДП-у.
Том приликом се сусрео са Златаганом ВАФ, Вјечним Америчким Фолером, који је обукао нечији туђи сако за ту прилику, са рукавима дужим од стандарда, па му лијева рукица једва извирује, небудиприминито, ко да је можданоударна. Златаган се неприродно весели сусрету. А Рикер, одзодо, нижи је од Златагана, гледа у њега, ко мунгос у жирафу. Да ме није замијенио са неким.
Тај сусрет ми је био занимљив на нивоу фотографије. Златаган, иначе, мунта те странце само за сликање. Ко Мајда Здравка Чолића.
Али, током тог Рикеровог босанскохерцеговачког дана, видим, ЗПДС састао се и са премијером Никшићем.
То је већ дијагностично, Сунце Ти Јебем.
Премијер Никшиће је обавијестио Рикера о томе да је у првих пет мјесеци грађевинарство поскочило за 20%. Ако је Рикер глуп за бетонирање, нисмо ми. Након смрзлица почели људи да раде па постоци нарасли.
Рикер је био одушевљен па похвалио реформске потезе Никшића.
Тад сам се запитао да ли Рикер није добио РБС, Реганов Бразилски Синдром. Зна ли у којој је земљи.
Када се извади коријен из првог дана посјете ПЗДС, и помножи са 3,14, могу само да закључим да је дошао у БиХ да подржи Лагумџију као историјску личност, да подржи његов концепт демократске власти у Федерацији, да поручи Хрватима да се шкија и даље пуши гледе Једнакоправности, уставних промјена и преустроја Федерације.
Златаган и Термин Никшић су два посљедња политичара са којима имало крдибилан страни представник треба да се састане. И да их хвали.
Гдје Мун стаде, ту Рикер продужи.