уторак, 27. август 2013.

2299.
АУТОМАТСКА
СЕКРЕТАРИЦА
УМЈЕСТО
ДРЖАВЕ БиХ
 

Док неки Деведесетковац пуца стару идеју Хариса Силајџића о потреби укидања ентитета, Драган Човић предлаже укидање само Федерације. Тако се Човић укључује у свеопће кардељашење, Имао сам још толико идеја, над Босном и Херцеговином.
Мада ја мислим да се он зајебава са Сарајевским Политичким Кругом, Сарајевским Амбасадорским Кругом и онима који вршљају власт у Федерацији.
На то ме наводи образложење да би тиме ојачала Држава БиХ.
Тиме би мртвац прднуо.
СПК му, пак, и Хрватима, враћа на најпрактичнији начин. Сви пописивачи у Федерацији ће бити Бошњаци.
Било би смијешно да сада питам а гдје су Сејдић и Финци међу пописивачима опћег и посебног пучанства и дуњалука.
Тачно је да концерн СДПСДА настоји ојачати Државу свеопштим упропаштавањем Федерације. Јер би на тај начин лакше дошли пред врата Републике Српске.
Од почетка мира тај СПК не даје на Федерацију ни пет пара. Најприје стога што би морао да уравноправи Хрвате а онда и зато што је изједначавање Федерације по стабилности и важности са Српском, непремостива препрека ка Унитаризацији, Централизацији и Ћенифизацији.
Очигледно је да би се Република Српска и Федерација, оно што је остало од Већег Беха Ентитета, Јебитета, требале што прије договорити да своје државности на основу Дејтонаског споразума и изворног устава, конзумирају у пуном капацитету.
А да за оних девет, десет, заједниччких надлежности на нивоу БиХ, оставе десетак службеника и службеница, које су морално-политички довољно стабилне да неће голе сисурбирати крај прозора, и једну аутоматску секретарицу за случај да неко треба да остави какву поруку Држави.
Уз закључак ПСБиХ. Ако се на тражени став не одговори у року од десет дана, сматра се да се Држава слаже.