понедељак, 12. јануар 2015.

ХРВАТСКА
ДОБИЈА
СУКЊУ.
ЗАШТО ЈЕ
ИЗГУБИО
Ph 7.

Постизборна ситуација у Хрватској слична је оној из Србије, када је изгубио Бо Та а побиједио Том Ник.
Оваква. Чеше се изаува Тадић. Зашто сам изгубио. Чеше се изаува Николић. Зашто сам побиједио.
Сад се не чеше. Сад каже Јесам будала што сам побиједио.
Колинда Грабар постала је Предсједница Хрватске на основу ничим заслужене платформе. Иво Јосиповић је изгубио а да се не зна због чега. То је био посве један уобичајен фикусирани мандат, без скандала Месићевског типа.
А при томе треба примијетити да је мијешање Иноземног Фактора било много мање, или много мање видљиво, него у случају када је побиједио Месић а и када је побиједио Јосиповић.
Коликогод је Колинда Грабар била политички празна и стерилна, она је нешто као Хрватски Женски Огњен Тадић, очекивао сам убједљивији резултат. Јер је стање у Хрватској, па и мандат Иве Јосиповића, дијаметрално неубједљивије од платформе и кампање КГК.
Ако не можемо пронаћи разлоге побједе иделане даме, Барбикине Тетке, можда је могуће пронаћи разлоге губитка Барбикиног Тетка.
Иво Јосиповић је такође стерилна Свиленгаћа у политици. Непринципијелан и некомпетентан. Мало се љути на Србовце, мало иде код њих за Божић. А кад почне о економији ми сви слушамо ко дјеца у јаслицама теорију о стендап комедији.
Разлози:
·         Предсједничко бљедило, неприсутност, неполитичност, некомуникативност, аутистичност и опћа искљученост.
·         Катастрофална Влада коју води Есдепе. Влада из категорије Китомлит. Њени промашаји нису само у томе што више од десет квартала БДП живи у минусу, јер је криза опћенита и много погубнија и за веће земље. У том сегменту највећи промашај Милановићеве Владе јесте бесконцептуалност. Како су отишли Чачић и Линић, Владина политика је постала непрепознатљиво празњикава.
·         Екстерна Моћ наставила је да дејствује и опстоји и за вријеме Есдепеа. Нешто од тога је хапшено. Али, нпр, Мамић је недодирљив. Он је симбол те Екстерне Моћи Хрватске. Истовременоо је и само врх леденог бријега.
·         Измећарство крупном и сумњивом капиталу. Линићева концепција Предстечајних Нагодби, овдје немам времена да објашњавам о чему се ради, осим да кажем је ријеч о најобичнијој Пљачки по концепту ДПП, Државно Приватно Партнерство, дала је до знања Јавности да обичан пук никоме није важан па ни Есдепеу. Есдепе је, у свом пургерству, нарцисоидности и умишљености, не само откако је отишао Бандић, заборавио на Широке Слојеве Становништва. Стога су се они вратили овјереним пљачкашима који су умјели промијенити почетну поставу, барем.
·         Делегати владајуће коалиције у Сабору једнако су неубједљиви као и министри у Влади Хрватске. Јасно је по свему, и изван Сабора, да је Хадезе у офанзиви а Есдепе у мртвилу. Не само због употребе Вуковарских и Книнских Државних Колона, Uћиличарске Политичке Пресије, UПП, већ и по политичкој јасноћи и прецизности.
Закључак.
Неубједљива Влада, Неубједљиви Парламентарци, Политичка Дефанзива. Три су камена о врату свакој Политичкој Странци.
На сљедећим парламентарним изборима неће бити добро за Есдепе.
Али. Есдепеову кратку причу о власти треба схватити као изузетак из правила о константности хрватске оријентације.
Хрватска ће увијек бити десна националистичка политичка платформа.