уторак, 13. јануар 2015.

3496.
САД ЋЕ МИЛАНОВИЋ
ОСЈЕТИТИ
КАКО ЈЕ
ИВО ИЗГУБИО

Пораз је најбоље подручје за анализу.
Боље је неке неубједљиве резултате прогласити за пораз, па смиром анализирати. Ако их прогласиш побједом, завараш се.
Пораз Есдепеа, и Предсједника Есдепеа, и Предсједника, Зорана Милановића, у предсједничким изборима, јер, ту је Иво Јосиповић Ни мандат јео ни мандат мирисао, треба сада почети разматрати кроз призму постизборног слиједа ствари.
Јосиповић и његов стожер су се показали Свилени и у поразу. Он је, уз аплаузе, честитао, господичној. То је слика Предсједника Свиленгаће. Добрица С Пантовчака.
Њени су, у штабу ГКГ, били мало до умјерено дивљи. Као што и приличи Хадезеу из доба печења вола у Максимиру. Чак је неки маргиналац имитирао Фрању Туђмана што је скрнављење лика, дјела и униформе. Чуди ме како му већ нису дошли антикарикатуристи на праг. Недолично је било и то што је Карамарко, предсједник Хадезеа, говорио прије Колинде. Нема он ту никакве заслуге. И он, као и Колинда, као и повратак Хадезеа, су Пројект.
Колинда је, пак, одржала један дужи пледоаје у стилу предсједника радничког савјета на свечаној сједници пред први мај а у озрачју повећања полугодишњег плана извоза од 27%. Православци у Румунији су осталу поштеђени само зато што није било више времена.
Зоран Милановић, пак, Предсједник Есдепеа, наступио је као на страначком предизборном митингу у Запрешићу. Добра је синтагма Криминална Задруга, или слично. Али би Зоран Милановић, као Предсједник Велике Политичке Странке у Неовисној Хрватској, требао знати да бирачи не памте оно што памте предсједници странака. И нису дужни да памте. Они другачије пребирају. То што је Санадер лопов и што је ухапшен, не може поништити десну националну оријентацију бирача. И не може сакрити његово, и Есдепеово, напуштање Широких Слојева Становништа, да би отишли у сумњиви неолиберализам.
Дакле. Милановић је требао говорити у сусрет бирачима а не против Задругара.
Ну. То је само још један знак да је његова ера у Есдепеу завршена. Јер је он онемогућио Јосиповића да побиједи. Омогућио је Хадезеу да Колинда побиједи.
Опћенити избори који предстоје, помоћиће му у томе.
А Барбикина Тетка.
Она није неозбиљан пројект. Пошто нам је мјесецима показивала осмијех, стајлинг, миришљиву једноставност, хладнокрвност плаћеног убице, да би нам, на крају, показала и плаве гаћичице, сад почиње да показује и политичко лице.
Чим се дочепала прилике, оглодала је, с правом, Милановића. И најавила сједницу Владе.
Пошто је Колинда Пројект, рећи ћу само још ово.
Њен избор ће пореметити многе балканске трансверзале.
Немој неко да ми каже да је то Теорија Завјере а не Циљ.