четвртак, 15. јануар 2015.

3500.
БРИТАНСКИ
И ЊЕМАЧКИ
МИНИСТРИ
У МОНОДРАМИ
У БиХиС

У Сарајево је дошла Америчка Амбасадорица. Сутра долазе два министра иностраних послова, Велике Британије и Њемачке, да се обрате бехапарламентарцима. Претходно је Иванић постао ЧланП. Историја се убрзава. Промјене надиру као клизишта.
А моје Седамдесеттреће Ја, из даљине виче Неко нас зајебава.
Заједничка иницијатива два министра хардверски је веома сумњива а софтверски веома празна.
Њемачка је Дихтаторица Европске Уније а Британија је њена Велика Јетрва.
Њемачка се стара да у ЕУ све дихтује по ДИН стандардима а Британија дежура на метеоалармима и у редовним размацима диже узбуну о изалску и слично.
Самим тим, њихова заједничка иницијатива изазива велику сумњу.
Када се зна да и једна и друга земља, као Велике Тајне Службе, имају овдје добре упливе, добре резултате, многе своје људе и велике планове, онда се добро треба чешати иза ува и  пазити на сваки детаљ и посљедицу.
Када сутра буде одржано јединстено двојно предавање за пачиће мале, у Парламентарној Скупштини БиХиС, може се анализирати текст и говор.
Али се неће много сазнати.
Као ни из Заједничке изјаве коју је Предсједништво БиХиС понудило политичким странкама да потпишу и обавежу се. Док нас смрт не растави, СТЈ.
Једина конкретна активност која је подузета, а која ће се вјероватно опредметити, јесте формирање различитих већина на нивоу заједничких органа и на нивоу Републике Српске.
Ако се то оствари то је поен у корист Унитариста.
Јер ће то доносити непрестане тензије у односима Сарајево – Бањалука. Држава – Иредента. А то је коубило се за окривљавање Републике Српске за све, од опструкција до рушења Европског пута.
Видим и да је у случају Џаферовић Главомет, Српска кривац. Преко њега, је ли, жели да спријечи формирање Савјета Министара.
ЈВСМ. Јебо Вас Савјет Министара.
Републици Српској ће у тој позицији требати врхунски ђаволски жонглерај.
Неће помоћи ни митско биће, пола Експерт Импровизација, пола Аналфабет Система.
Ну.
И та дискрепанца, као и британско-њемачка инцијатива, и долазак Два Министра Желим Ја, треба гледати само у свјетлу Одлагања Коначног Рјешења.
Увијек и у свему, а нарочито у БиХиС, треба имати на уму да Распад Југославије није ни близу крају, да ће се завршити у Босни и Херцеговини и да у Србији и Хрватској има посла не за два мандата већ за двије генерације.
Док се не ишчешља Хрватска и не рашчупа Србија, нема рјешења за БиХиС.
Јест онај рајкула доноси оптимизам на почетку године, ОГЈ.