петак, 16. јануар 2015.

3502.
ТЕРОРИЗАМ ЈЕ
АМБАЛАЖА 
СВЈЕТСКОГ РАТА

Свијет је претворен у једно село, једно дупе, једну пјесму. У један долар, један метак, једног попа, једног порезника, једног шумара и једног подворника.
У једно домаћинство.
Стога је нормално да су чланови домаћинства злостављани.
То се данас зове тероризмом.
Тероризам је и Дупе Ким Кардашијан. Тероризам је и Гангам стајл. Тероризам је и Икс фактор, Опстанак и Ваше лице. Тероризам је поплава ријалитија. Тероризам је Селфијизам. Тероризам је и излуђивање Људским правима, Гузиним бојама номосексуализма.
Тероризам је, нажалост, и убијање невиних људи у које можемо убројати књижевнике, новинаре и карикатуристе. Без обзира што се може поставити питање провокација и омаловажавања нечијих светиња. На шта се може одговорити да је свијет постао једно домаћинство и да сви знају шта је коме драго а шта није. И да је свако сваком у прилица да буде јетрва.
Развој и успон Тероризма недовојив је од Глобализације.
Некада је Тероризам био упад у амбасаду СФРЈ, од стране усташких екстремиста, са поруком и захтјевом да Хрватска постане неовисна.
Данас нема тако једноставног Тероризма.
Данашње поруке су катаклизмичне.
Нико не отима авион да би нешто саопштио свијету и скренуо пажњу.
Без три, четири хиљаде мртвих, нико не жели да улази у пројект.
Дакле. Тероризам више није порука малих група.
Тероризам је данас порука оних који владају свијетом.
Њихова моћ у томе је што на избору имају много тема, много актера, неограничену количину кутија, омотница и украса за паковање. И у томе је што су у прилици да годинама, или деценијама, производе добре теме за тероризам.
Моћ је и у томе што се на тај начин више не шаљу појединачне поруке. Шаљу се и директно инсталирају готови трендови. По систему Кључ у браву.
Тероризам је начин владања свијетом.
Концентрована Глобализација учинила је да је борба против Тероризма немогућа. Не можете имати више плицајаца и обавјештајаца него што имате потенцијалних циљева.
Велики Збигњев користи све лоше и добре особине чланова домаћинства и никад се не зна кад ће којом особином на кога да усмјери претходно јавно обликовану енергију.
Тероризам се може третирати и као увод, непосредна опасност или предворје Великог Свјетског Рата.
Њега и може зауставити само Свјетски Рат.

Ако се правимо будале па не сматрамо да је Тероризам сам већ Свјетски Рат.