недеља, 11. јануар 2015.

УМИРУЋА
АМЕРИКА ЋЕ
ПОВУЋИ МНОГЕ
ЗА СОБОМ


Ништа се у свијету не догађа случајно. Само ми то случајно сазнамо.
Нисам теоретичар завјере.
То је једна од најисхабанијих и најсуморнијих реченица која се јавно и дискусионо употребњава.
То је кључна реченица самоцензуре.
Реченица дефанзиве и предаје. Реченица која убија колективни ум и расправу.
Синтагму Теорија Завјере масовним производом је учинила ЦИА. Штитећи званичну верзију убиства Кенедија, ЦИА је својој огромној мрежи одаслала Смјернице да се сва питања и све сумње побијају и том синтагмом, оптужујући унапријед ауторе и ширитеље да учествују у некој завјери.
До данас је, значи, веома брзо, синтагма Теорија Завјере постала чудотворни лијек за елиминацију било каквог упита, сумње, доказа, претпоставке.
Сумња је постала опаснија од мишљења.
Свијетом се управља с помоћу синтагми. Оружје За Масовно Уништење. Балкански Касапин. Српска Агресија. Путин Други Хитлер. Људска Права. Глобализација. Америчка Изузетност. Муслимански Тероризам. Сукоб Цивилизација. Слободно Тржиште.
Дабогда те нашло у Синтагми.
Дабоме да немамо никакве доказе. Али. Антикарикатуристички Тероризам у Паризу никако не може бити случајан. Јер. Његове посљедице такође нису случајне. И веома су предвидљиве. Те посљедице некоме могу да штете а некоме да користе. И тако ће и бити. Нема то везе ни са каквом слободом карикатуре, вјерским сукобима, сударима цивилизација, заштити Пророка.
Чуј, забрањено Пророка мећати у карикатуре. А кад је Пророк настао нико није имао ни појма о томе шта је карикатура.
Исус је против побачаја. Човјек није знао да побјегне од бодљикавог Крста а да је знао за кондом, илегалне абортусе и сличне зајебанције. Ја сам, на примјер, дуго мислио да је Абортус Абартовани Фићо.
Паришки Покољ ће радикализовати и подијелити Европу.
Њемачки дрезденски протести против других, такође нису случајни.
Као ни Украјина. Једно јутро Кличко устао. А упиздуматерну и тренинг. Не могу више да тренирам. Идем у политику. Као и два француска брата. Јел тебе нервира ова карикатура. Нервира ме. Јесул подмазами калашњикови. Јесу. Пакуј, идемо до Шарлија на каву и крв.
Свијетом не управљају интереси већ густа мрежа манипулативних веза и пунктова.
Да су интереси у питању, свима би у Европи одговарао мир. Јер је Европа велики потрошач свега. Потрошња развија тржиште. Тржиште доноси профит. Профит потиче потрошњу. Потрошња развија тржиште.
Ради се о поробљавању.  Тржиште и Профит су само добре синтагме.
Од Хитлеровог самоубиства, Америка је, не без тешкоћа, поробила скоро читав свијет. Неке случајности су га спасиле. Да је, након Горбачовљеве Дурак Политике, пала Русија, данас више не би било наде. Кина би остала сама и не би била ово што је данас.
Срећом, Русија се одржала а Амерички монолит, САД су једна врста невидљивог мегаконтинента, почео је да пуца. Не по калифорнијској расједници већ по неколико саставница на земаљској кугли.
Па и у предворју. Чим су САД ушле у понижење да нормализују односе са Кубом, Мексички заљев је дошао до грла.
Кинези почињу градњу Никарагванског Канала. То је демонополизација Панамског Канала.
То је Трећи Велики Канал у свијету.
И код градње прва два, Суецког и Панамског, крв је текла као што ће њима касније тећи вода. Дизали су се ратови. Нападало се на државе.
Тако ће бити и сада. Америка ће све подузети да спријечи Кину. Или да отегне тај посао који треба да буде готов 2020. 278 километара канала кроз Никарагву, од Тихог до Атлантског Океана, такође су некоме карикатура због које вриједи убијати.
Дабоме.
Упаковаће се у неку паришку браћу.
Ја сам присталица Теорије Завјере.

Све се треба пропитивати. И одмах. Коликогод човјек, при томе, изгледао или испадао глуп.