уторак, 11. фебруар 2014.

415.300 приказа странице
2663. пост

ИСФОРСИРАНА
СРЕДИТЕЉКА
ЖБАНИЛА,
СЛИКА БОСНЕ ЈОЈ

Ја сам редитељка из Босне. Сви моји сценарији су уништени у опкољеном Сарајеву, у Четничкој Агресији. Удијелите донацију за снимање филма. Удијелите награду. Никад нисмо видјели Кодак негатив тријестпетицу, никад Нагру. Ни Арифлекс стари. Ни Болексицу на федер. Све Четници опљачкали. Удијелите награду.
Тако кука Жанила Јаслић, како ли, та босанска редитељка која се уфурала у Умјетнице, док је пичио тренд награђивања Великих Босанских Филмских Стваралаца. Она, и други Берачи Награђивачке Садаке, у ствари су дио ратне наплавине у коју спадају разни Комшићи, Копање, Мунире, Суљагићи.
Та Жбанила, као и сваки нагонски маргиналац, укључила се у медијску маглу око Канистер Демократије. Она предосјећа да је то добра прилика да се појави на површини.
Па је, тако, маршнула премијера сусједне, еуропске Хрватске. А овај јој рекао Дали смо ти паре за филм. Добродошла у Хрватску.
Фини Зокчек. Ма да би јој радо рекел Буш добила више Пимпек.
Е. Та Жбанила Маслић, како ли, има све особине Босне јој. Не Босне и Херцеговине.
Тако и Босна мијења фризуре. Као и свака лака. Ћорава је исто. Код очију. Награђивана на неправди бога. Просјачка је, као и Жбанила. Паметује сваком живом. Сад преко Бакира, сад преко Комшилета. Пријети. Преко Златагана. Ово вече Валтер ће да га исуче.
Таква Босна производи такве људе.
Јер Босна није ништа. Шта може да произведе ништа.
Сарајевски Политички Кал који се пред очима свег нормалног свијета, чак и европског, мијеша и кркољи, смрди и заудара, већ четврту годину, који покушава све да потчини и анектира, говори о посљедњем прашумском працивилизацијском, отоманском, резервату у Европи. У Евроатлантским Интеграцијама.
У такав Кал би та Сарајска Јаранија претворила цијелу Босну и Херцеговину. И владала би сто година јер би погодним странцима чинила уступке по жељама и поздравима.
А по цијелој Босни и Херцеговини цвале би Жбаниле, Фолери Берачи и Осиони Бакирачи, Златаганци и Комшилуци разни и празни.
Друмови би пожељели Срба ал ни Хрвата нигдје не би било.
Да ли сада схватају лакоумни Есдеесиновци, и друге Невладине Убоге, ушта су се, замало, уплеле. Да из Српске подрже Сарајевски Политички Кал, да се прелије и разлије по цијелој Српској. Колико је Есдеес био За Кал Спреман, види се у Бијељини, то је подручје од посебног федералног и телевизијског интереса. Близу је Тузла. То Братство У Блату лако се оствари.
Сада тамо критикују Босића. Како ће у Београду онако да каже. Да неће Додика рушити на улици. Па он сада исправља. Чим се заврши у Сарајеву ето нас на улице да и ми рушимо. Тражићемо ванредне изборе. То ће нам бити повод.
Гдје су вам Новци, Есдеесиновци. Које сте добили.  

Имајте мало достојанства. Не турајте се у Наплавине.