среда, 12. фебруар 2014.

2663.
УШТА СЕ МОЖЕ
ИЗРОДИТИ
СЕРИЈСКИ ПАЛЕЖ

Маму Му Јебем, могао би да се направи бизнис.
Кад Копања може да направи новине, могао бих и ја отворити фирму ПСГИ. Пали Гаси Смјењуј Именуј.
Треба формирати мултипрограмско-занатско-политичку фирму по приниципу Кључ У Ватру. Запослим на уговор двије хиљаде протестаната, сви да имају различите патике, да изгледа сиротињски и испрошено, запослим Канистер Билдинг Тим, запослим Ватрогасно возило и ватрогасце, запослим ригипсере, молере у друге занатлије за завршне радове у паљевинарству и ангажујем пун аутобус министара. Без министрица. Неком ће пасти секс напамет.
И кренем на терен. По кантонима. Палим. Падају оставке. Гасим. Кречим. Ригипсујем. Именујем Владу. Старе министре купим у други аутобус. За рециклажу.
Идем даље. Ко оне америчке излуде што гањају торнада.
Моја идеја је потпуно технолошки заокружена. Проучавао сам слабости садашњег система а помогао ми је и Мухарем Баздуљ. Каже, Влада поднесе оставку и Шта Сад.
Е. Видиш, ја сам то ријешио.
А ови како су кренули да смјењују, оставкују и предлажу да се носе четкице са собом, морам рећи да ме је Фахро ушио у неким зајебанцијама, ово се неће завршити ни до избора. Влатер предлаже ванредне изборе. Мој Валтере, буди ти сретан да их буде у октобру, кад се тикве оберу.
Проблем јесте реалан.
Како је почела завада и накиљање у Федерацији, ако нешто не смири Мали Оглу, који је дошао у посјету, тешко је предвидјети ко би с ким могао именовати толике владе. Ко ће с ким у Владу кад избори иду.
Сада се хватају позиције.
Само је проблем што је пуно пркана а мало дувара.
Може се прољеће растегнути. Пошто још нису постављени дефинитивни циљеви и нема критичне масе за њих. Пошто још нису откривени, и нису се открили, сви актери, планери и захтјевачи. Пошто међународна заједница још ништа није рекла у смислу ултиматума и захтјева. И пошто је Невладино Удружење Амбасадора, осим руског, рекло да поздравља дијалог Власти и Грађана а АмАмб да преферира Здраву Демократију. То би значило Бензин На Бази Воде.
Пошто је све тако, и горе, може се очекивати понављање Палежа, Протеста, Захтјева.
Како вријеме више одмиче, ризик за Републику Српску се повећава.
Опозиција може изгубити стрпљење и живце, усљед учесталих и повећаних доза дознака, међу њима може настати борба Ко ће иза кога а ко ће дупе узазид, на граничним прелазима према Федерацији, Приједор, Добој, Бијељина, може доћи до увоза Канистер Револуције.
Догађаји се, дакле, могу испрепреплести тако да се ни избори не могну одржати у регуларним условима.
Стога Република Српска треба стабилизовати све системе и институције а опозицију изложити дилеми Или Српска Или Издаја.  

Прољеће може да буде дуго и тешко. Јебеш Зиму.