понедељак, 10. фебруар 2014.

2659.
КАТАСТРОФАЛНЕ
ПОСЉЕДИЦЕ
ДЕРЕГУЛАЦИЈЕ

НДД Сфера, Нација Држава Друштво, највећи је домет организованости, колективности, социјалности, процедуралности и ефикасности у цијелој људској историји.
Стратези Геокројачког Запада схватили су то, припремљено им је кроз студијске групе и обуке током неколико деценија, и почели систематски да користе у свом прождрљивом настојању да овладају свијетом, користећи и друге технологије као што је безочно Финансијашење, Небеско Демократисање, Глобализација, Еуроатлантска Интеграција и слично.
Као темељно и општепомоћно средство за све те и друге технологије, служи им Дерегулација.
Дерегулација је општи процес умањења ефикасности институција, без обзира да ли су оне демократске или аутократске, биле европске или ендемске, биле уставне или парауставне.
То се постиже кроз увођење свих дугиних боја у политички систем и поредак, кроз поништавање вриједности нације а афирмисање вриједности цивлног и грађанског виртуалитета и кроз ерозију интегративне државе.
Та три процеса су веома преплетена и компликована. За неупућене политичаре, лаичке бираче и на ноши исфабриковане новинаре и медије, они су неодгонетиви и непрепознатљиви.
Политички систем и поредак дерегулише се масовним вирусним нападима о небројеним правима свега и свачега при чему се ситиница издиже на пиједестал пресудности и надважности. Довољно је да поменем Сејдић Финци. Та ситница се, онда, претвори у Институцију Политичког Система. Постане важнија од Парламента. Доскора је Сејдић Финци био најважнији неуставни фактор политичког система у БиХ. И свих других система, од изборног до међунационалних односа.
Сејдић Финци је феноменалан примјер Тоталне Дерегулације Устава.
Дерегулација Нације. Геокројачи, Сједињене Америчке Државе, које су кућна нумера свих свјетских тоталитаризама, од поменутог Финансијашства до Милитаризма, не подносе јаке националне заједнице као што ни сами нису. Нације вуку поријекло стотинама година уназад и једна су од најјачих брана десуверенизацији територије и државе. А читава Идеологија Кућне Нумере темељи се на десуверенизацији.
Зато су измишљени Цивилно Друштво, Грађани, Мањине, и на основу тога комплетни пројекти издизања микро група на општи ниво. Па се и терминологија прилагођава томе. Каже се ЛГБТ Популација. Као да их има неколико милијарди. Дерегулација Нације проводи се и уништењем ауторитета цркве, вјере, историје. То је комплексан процес који не може стати у неколико редака текста.
Дерегулација Државе је најједноставнији посао. Кроз разне облике сарадње, интеграција, утицаја, условљавања кредитрирања, асоцијацијализације, интернационализације, глобализације, либерализације, уводе се нове институције које једу супстанцу и стварају хаос у надлежностима. Поред министарства за шуме и организације за шуме, формираш и Агенцију За Шуме. И обавио си посао.
Палеж Федерација данас трпи посљедице Дерегулације. Власт нема ауторитета, нема организације, не зна се ко је надлежан и ко одлучује. У погледу полиције, на примјер. Полиција је генијалан примјер. Неки Химзо поднио оставку на нешто. Јебо ме свако ако знам шта је Химзо радио. И он и та његова Дирекција, шта ли. У Полицији имамо Одбор за цивилну контролу, Одбор тетака које не носе доњи веш, Синдикате, савјетовадвну улогу Одбора за Прогнозу Времена, Координационо тијело за љетне и зимске чизме, имамо и Лукача, односно, све то Они имају. А све то побиједи једноставна организација доставе канистера са бензином и камења у гепецима.
У Палежу је видљива и Дереглација Нације, Бошњака. И Друштва уопште.
Геокројачи, сада, негдје сједе и задовљно мјере ефекте свог скоро тродеценисјког рада на Дерегулацији Булканских Брдусина.

Свака част.