недеља, 9. фебруар 2014.

2655.
ГОСП. КОМШИЋ
ЈЕ ЕДУЦИРАН У 3ПЛМ
И ПОДИГАО ЈЕ
МУСЛИМАНСКИ
НАЦИОНАЛИЗАМ И
УНИТАРИЗАМ НА ВИШИ НИВО

Тешко је ауторизовати све на Интернету, све објективизирати и свему вјеровати. Индекс.хр објавио је некакав Манифест Нова Босна и Херцеговина које потписују групе Удар и Револт. Индекс.хр има рупа у сазнањима и предоџбама о Босни и Херцеговини као и већина србијанских и хрваћанских медија. Они говоре о Босни много чешће него о Босни и Херцеговини.
Свако ко данас говори о Босни или ништа не зна о Босни и Херцеговини или има лоше намјере.
У тој папазјанији од манифеста написано је Ни за пса с маслом.
Један од бисера је и овај Zabraniti postojeće i buduće nacionalističke i religiozne političke partije i opredijeljene stranke. Ukidanje kantona i entiteta, sa ciljem smanjenja javne potrošnje. Ujedinjenje Bosne i Hercegovine kao cjeline.
У тексту се на много мјеста говори о народностима а не о народима у БиХ или о нацијама. Одређује се и формирање некакве грађанске нације а у наредном периоду траже се оставке Изетбеговића и Радмановића јер нису образовани за то што раде. Само је Госп. Комшић образован у некој топ институцији.
Ну. Не треба се заваравати папазјанијом, неписменошћу и неполитичким изразима као што је машина, глупостима као што је шутање Хамдије Липоваче у гузицу, отварање аеродрома у Тузли и мјерење загађености ријека.
Све је више индикатора да је овај Бошњачки Палеж планиран до крајњих конзеквенци. Фахрудин Радончић дао интервју за Бибиси. Ал Џазира извјештава крајње унитаристички и фалсификаторски.
Пошто је Палеж лоциран на чистокрвна бошњачка подручја, он се мора тако и политички гледати. Та интернетска примјеса мултинационалности и грађанштине, само је димна завјеса. Као што је величање заслуга група са друштвених мрежа у организацији протеста. То нема никакве везе са реалношћу. Друга организација је дјеловала ефикасно испод те интернетске и сваке друге површине. Да је могуће, лако би се установило ко је у полицији био саучесник, ко у специјалној полицији, ко у тајним службама, ко у амбасадама, ко од политичара. То што се помиње Госп. Комшић то такође дјелује прије као димна завјеса а не као политичко опредјељење и захтјев. Мада је Госп. Комшић вишеструко заслужан за јачање муслиманског национализма и бошњачког унитаризма јер је показао да се он може мобилизовати кроз изборе, а сада се показује да може и кроз улицу и ватру, и јер је показао да Бошњаци, муслимани, могу да владају другим нацијама у БиХ.
Република Српска има више могућности за контролу истих или сличних исподповршинских организатора и зато се ниво активитета мора стално држати на највишем нивоу. Нарочито на подручју Граничних Прелаза према Федерацији.
Јасно је да је Бошњачки Палеж организован са циљем дизања бошњачког национализма на знатно виши ниво. Кроз укључење млађих генерација и кроз нову врсту дјеловања, стритерску, амбасадорско-демократску и шарповско-отпорашку.
Имајући у виду баш те неке елементе и алатке, већ раније испробане на разним мјестима и у разним условима, закључујем да је утицај екстерних организатора много већи од унутрашњих. Захтјев Тузланског Удава је улазак у ЕУ и Нато.
Коме користи јачање Бошњачког Национализма.
Унитаристима и Дестабилизаторима.
Унитаризам, муслимански, бошњачки, и Нестабилност БиХ служе истом циљу. Они су савршени програми за држање Босне и Херцеговине под сталном, једноставном и јевтином контролом. А преко ње се лако контролишу и Србија и Хрватска. Или се изазивају и индукују њихови потези.
Да ли је баш Бошњачки Палеж одговор на декларацију ЕП о некаквом Федерализму у Федерацији, односно БиХ.

Не вјерујем. Кратак је то рок да се овако ефикасно организује акција Лепе Зграде Лепо Горе.
Али је тачно да би Тројна Федерација БиХ била веома тешко контролисана са једног мјеста. И да би Хрватска и Србија имале много већи активистички утицај, насупрот пасивистичкој позицији у случају Унитаризације и трајне Нестабилности.
Република Српска и Хрватска Страна у БиХ, морају бити веома опрезне и будне. У наредном времену наилазиће веома прикревене опасности у разним баналним приједлозима. Један од таквих баналних а Опасних Приједлога је и Сејдић/Финци. Можда је и Палеж организован због тога што је Пројект СФ пропао у пуном муслиманском захтјеву.
Опасно је што се Хрватска држи неуко и млитаво. Они се баве групњаком Линић Мерзел. Није добро ни што Србија има изборе и што је упала у колосијек еуропејизма. Кад хоћеш претјерано да будеш фин, уљудан и културан, бриселисан, еуропејисан, не смијеш ни да прдуцнеш. Дођеш у ситуацију као Деда Милоје који је, ономад, отишао у Париз па седам дана није смео да прдне, да не осрамоти Србе и Србију. А онда, кад је одвалио, цео Париз помислио да је опет пала Бастиља. Кажу да је Тријумфална капија поскочила пола метра унебо.
Није добро што се ревитализује Канабе Турс. Самосталност Српске се постиже и учвршћује овдје. Овдје треба доћи и подржати Српску. Лако је Србовати у Бегишу.бре. Разумем да су тамо избори, да им треба српскијанска подршка и мирисна нота. То је у складу са мојом тезом да је увијек Додик требао Тадићу а да Тадић никад није требао Додику. Тако је било и док је царевао Милошевић. Тако ће увијек бити. Овај народ, у Српској, не треба потцењивати.
Треба веома озбиљно пратити и анализирати трендове, моду и вјетрове, не оне Деда Милојеве, у комплетном бошњачком артикуларијуму. Многи фактори ће се до избора у послије избора репозиционирати. Јер цијели пројект не рачуна на изборе. То је превише скор и детерминисан догађај. Сљедеће четири године биће опасне.