петак, 14. фебруар 2014.

2671.
СТО КУРАЦА
ТРЕБА МАРИ

Да би нека Политичка Странка побиједила на изборима, Сто Кураца треба Мари.
Мислим. Много фактора треба да се сложи, да их неко организује, произведе и покаже бирачима. Да се бирачи у све то сами увјере.
И то све у првој половини мандата.
Српска Демократска Странка, хтјела не хтјела, на челу је Опозиције Републике Српске. Добро. То што је на челу ничега, јер Иванић и Чавић нису нека Опозиција, ту им нема помоћи.
Есдеес, пола године прије избора нема никакав Политички Програм. Само има Босића. Који има Мисију. То није међу оним курчевима који требају Мари.
Посљедњи адут који су могли да извуку, или да га повуку, били су масовни протести гладних, осиромашених и опљачканих, оних који су преживјели и који су једва живи усљед константних тортура Режима. Које, Протесте, нису могли сами Есдеесовци организовати, морао им је у томе помоћи Међузај.
Али. Пошто су Бошњаци организовали Фебруарски Петровдан, и паљење лила, постоји мали проблем да се све то, што би Есдеесу организовали Странци Усранци, у јавности представи као Бошњачки Канистер.
Есдеес нема ни Лидера. То је већ у оних Сто Мариних. На дигнутом мјесту.
Није Лидер онај кога Васковић кандидује за Предсједника Државе.
Проблем је мало тежи него што изгледа дигнут.
У Есдеесу постоји двије врсте сукоба око кандидата.
Најприје. Шта дати Опозицији. Да она кандидује. Члана Предсједништва. То би значило да је Есдеес, и ако побиједи за Предсједника Републике, избачен из игре. Јер, ако је Бошњачки ЧланП из Републике Српске, онда ће у Сарају да тече мед и лој и нико им више не треба.
Ако, пак, не дају ништа опозицији, од капиталних кандидатура, онда им у Републици Српској морају дати и Предсједника Народне Скупштине и Предсједника Владе.
Ту се дошло до другог богаза.
Како расподијелити кандидатуре унутар Есдееса.
Есдеес је велика скупина крокодила у малој кугли лустера. Когод не уђе у ландидатски бубањ, дефинитивно испада из игре и његова политичка каријера је завршена. Што због година, што због тога што ће Есдеес, и ако побиједи, дефинитивно отићи са политичке сцене, показујући бирачима, јавности и Републици Српској да су неспособни, неспремни и некомпетентни за власт.
Вођење Државе.

Охрабрујуће је ово са Пашићем и оним бившим министром. Биће занимљиво наредних недјеља. Ко ће из кугле да изађе крвавих руку а ко крвавог гркљана.