четвртак, 19. децембар 2013.

2546.
ДАЛ МИ ЈЕ ПУН
ИЛИ СВЕОБУХВАТАН

Волио бих да је необухватан. Сила Небеска. Па макар био и дугачак. А можда је боље да буде Дугорочан.
Јебо му ти матер, дилеме се множе са сваком ријечи.
Они дрипци у Бриселу одлучили да ЕУ почне разговоре са Србијом. Што значи да Србија још није умрла. Али су одлучили да, у том склопу, не мора да са Косовом поптише Споразум о Пуној нормализацији већ о Свеобухватној.
Медији и дипломате се, сада, поубијаше да разјасне разлику између Пун и Свеобухватан. Да ли Пун значи и Тврд. Или значи да ће јој бити ПунК свега. Да ли Свеобухватан моћже да доведе до врхунца. Екстазе на дуге стазе.
Као ЕУ је, читај Дојчланд, Deutschland, мада пише Ојчланд, Eutschland, направила уступак, ушла у компромис. Попустила Србији. Мада нико никад у историји Србији није попустио док Србија није попушила.
Дач одмах изјављује како је почео да се остварује Генерацијски Сан, како Србија није дала Косово већ је нашла Модел.
Вуч, дотле, нејебеич. Неће да се замајава тиме. Гради свој додатни имиџ у јавности ногодупећи начелнике, директоре и високе савјетнике Напредњака. Из странке и са положаја. С таквим миром да је Цвијан морао да му помене мајку. А Вуч, опет, ич.
Занимљиво. Кад треба, ја сам ППВ. А кад не треба, имам посла у Странци.
Зато је истина о разлици између Пун и Свеобухватан, ипак у гестама и понашањима а не у ријечима и тумачењима.
Дач је отишао не изложбу двију Косовки, тамо је мултиетничност тако да не морам да помињем националност истих, о фотофамилијарном стаблу на коме су и фотоси убијених чланова породице.
Многи врли Аналнитичар, Србљак или Радикал ће рећи А шта би било да су неке двије Србијанке у Приштини отвориле изложбу фотографија мртвих из њихове породице. Не би било ништа. Јер та изложба није могућа. Можда је и могућа али није потребна. Изложба у Београду је потребна. Да би се на њој појавио Дач. И Чад. Мада је Чад Јов ту небитан. Он је као млада коју су у току једног дана младожење оставиле на девет вјенчања, па ода селом ко прилуда.
Тај Дачов одлазак на изложбу говори шта ће Србија морати да потпише.
Потписаће и дебео и дугачак.
Медијске мрене, фарсе и фасаде, никога не треба да заваравају. У тој одлуци Ојчланда стоји да ће Србија, у претприступу, мијењати своје законе само у оквиру своје територије. Без Косова.
Јест нашла Модел, ЈСС. Слику Своју.