петак, 20. децембар 2013.

2548.
ПРОВЕШЋЕ СЕ
БОСИЋ ПО ТРЊУ

На овакав начин, Босић, Есдеес и опозициони прапорци, не могу никада побиједити Додика и Есенесде на изборима. Они могу побиједити само ако Есенесде уложи крајње напоре и максимално искористи све своје слабости.
Босић читав овај мандат спава зимски сан. Ко Међед, божемеопрости. Повремено се прене па накотрља  антиполитичких глупости за два сепета. Као оно да он Има Мисију. Сада се, опет, пренуо па причао о издаји Додика. Издао све по реду. Издао, каже Босић, и Милошевића. А ви, што сте га изјебали на Палама, ономад, у рату, таковог српског сина, то ништа. Јебо Га Он. Никад с Милошевићем нисмо ни били на појилу.
Курва о љубави, Есдеес о издаји.
Сто година причају, и Босић и његови, о томе како је Додик дошао на власт на страним тенковима. Па онда причају како га је довео Милошевић. Опредијелите се једном.
Не може Есдеес манипулацијама чињеницама о ондашњој бијељинској скупштини да прекрије чињеницу да им је Биљана Плавшић показала пут реформе Есдееса, показала борбу против криминала, показала пут изласка Републике Српске у свијет. Пошто има осјећај за вријеме, политику и национални интерес, у 3ЛПМ, Есдеес те путеве није прихватио.
Да јесте, владао би сто година.
Сад им је крив Додик.
Биљана Плавшић је имала визију, одлучност и поштење које је тада требало Републици Српској и Србима. Као постратна политика. Есдеес је имао Мому, Кијца, Кењца. И опредијелио се за њих.
Додик им је дошао као божија казна.
А о доласку на власт, да им зборим.
Есенесде није имао тај лускуз рата и националног покрета на којем је јахао Есдеес. И дошао на власт. Јахао је и на леђима Срба, дабоме.
Есенесде је десет година на изборима удуплавао резултат или биљежио енорман успјех да би 2006. надмоћно побиједио. Такав долазак на власт се не може објаснити усраним есдеесовим тенковским фантазмагоријама.
То су два посве различита доласка на власт.
Мисија Босић, и Есдеес, и опозициони прапорци, немају енергију за побједу. Немају концепт за побједу. Бирачи више од десет година знају Додика и Есенесде. Сад ће Есдеес да им објасни да је то, и све прије тога, била издаја. Бирачи очекују њихов концепт и програм. Нису их најмили да им држе предавања о Додику и Издаји.
Они тај концепт и програм немају.
И не могу га ни имати.
Није остало превише простора.
Да поменем само неке сегменте.
У односу према БиХ, није могуће бити већи Србин од папе. А немају ни муданца да буду против Сарајева и Унитаризма. Ни колико Додик. А требало би да буду много више да би дошли у предност.
У односима са Србијом не могу постићи више.
У стабилности буџета и економији не могу постићи више.
У страним инвестицијама, осим ако пушење странцима не подводе под стране инвестиције, не могу постићи више.
Не могу ни толико. Ни пола. А више је потребно да би дошли у ситуацију да се разматра могућност побједе.
Странци тјерају Босића и Есдеес у тор заједничких кандидата за Предсједника Републике и члана Предсједништва. Тјерају их и у једну, заједничку, листу. То је сигуран пут у пораз. Као што би био пораз да свако има своје кандидате и листе.
Када се обиђе цијели круг, остаје им само нада у слабостима противника.
Али и тада им је за побједу потребна енергија коју је Есенесде имао 2006.
Јасно је да је млитави Босић и Босићев Есдеес нема. Нити је може имати. Удруживањем са Иванићем и Чавићем њихова енергија се може само умањити.
Остаје им да се, овако, понекад тргну, понове старе прежвакане приче и уздају се у Тарабићева пророчанства.