недеља, 15. децембар 2013.

2536.
ЖАЛОСНИ
ЕЛЕКТРОСРБИ
 

Двојица, тројица, Електросрба и једна смијешна Електросрпкиња, Пандурица Оковадица, показују, ових дана, како Срби умију да буду и смијешни кад треба да ги потитрају Бриселу. Јајца, Дјоле, јајца.
Неки други Срби, кад се Бриселишу, делују смушено и жалосно.
Есдеесовци, а и мали Мујо Педепе, бране ових дана Еелектропренос БиХ. И чувају његове паре. Запјенили. Власт хоће да потроши паре. Па, за који курац постоје паре.   
Младен Иванић, први носилац титуле Мали Мујо, највише мујица гласало за њега на прошлим општим изборима, важно је изјавио сарајевским добошарима да неће гласати за те измјене и допуне о Електропреносу.
Чувар Државних Пара. Потписао Геноцид над порезима који припадају Републици Српској. Сада те тим Геноцидом, УИО, краду паре диљем цијеле границе. Срећа да Калабић носи наочаре, као подворник неке парламентарне комисије за Граничне Пљачке Пореза. Иначе би му приликом сваког разговора са надлежним и притужним, испала оба ока од муке. Електропренос и његове паре су Сића За Торбића. Спрам количина које се перманентно пљачкају у Иванићевој Граничној Торбатури.
Такав Мали Мујо наставља своју политику централизације пара на нивоу Босне. Да је, барем, на нивоу заједничких органа.
Срећа да та братија, Електросрби, нису на власти у Србији. Досад би дали и Косово и Санџак. А од Руса не би узели ни балон.
Кад би они, овдје, дошли на власт, ови из Сарајева ни би ни петсто марака трошили на безин. Есдеес и Педепе ишли би, њима на ноге, и суботом, у Сарајево. Да гласају, клањају и чибуче.