субота, 30. новембар 2013.

2501.
САРАЈЕВСКИ
ВАПАЈ ЗА
ОКУПАТОРСКОМ
ХИТНОМ ПОМОЋИ
 

Старо Казало Казаз, Политички Аналнитичар из Сараја, кркља о томе како оваква БиХ јесте доказ слабости ЕУ и грамзивости САД које нису у стању да Босну и Хецеговину, као ЗМЗ, Земљу Међународне Заједнице, да јој ССС, Сунце Спрчим Спржено, уреде на иоле пристојан начин.
Иоле Пристојан Начин је да ЗМЗ буде Сарајевска, Муслиманска, Исламска. Али не иоле већ потпуноле.
Енвер Казало Казаз је њакав професор, чини ми се, др. И од њега нико не очекује политичке визије али очекује да има реалне очи за стварност, мада бих ја радије рекао Историјски Материјализам. Да не буде ћорав.
БиХ је могућа као нељепљива конфедерација. Само и искључиво. И зато што су Срби, овдје, спремни да поштују Дејтонски Споразум Великих Сила и међународне околности у којима је та БиХ међународно признати простор између Србије и Хрватске.
Дакле. О њој могу да се договоре Срби, Хрвати и муслимани. Бошњаци. Али уз неизбјежан предуслов да муслимани, не народ већ њихово политичко, вјерско и парамилитарно вођство, приступе договору уз максималну попустљивост пошто су кривци за рат, За БиХ ћу жртвовати Мир, и пошто су изгубили рат – нема БиХ и нема Декларације. А и Нема те више Алија.
Никакве аустроугарске, отоманске нити вашингтонске империје неће упалити ротацију и помоћи Сарајевској БиХ.