среда, 27. новембар 2013.

2493.
ЗАШТО СЕ ЧАВИЋ
ОСЈЕЋА КАО
ПУХАЛО
 

Па пише Рајку Радовановићу, новом директору Ертеереса. Јер је он, Чавић, био на Црној Листи. Он који је велики политичар, који пише код Васковића и Пухала, који је епохални губитник, који није знао остати предсједник Есдееса нити Предсједник Српске. Да му урежем двије овце на кори бијеле букве, изгубио би их већ у првом сумраку. Шта ће он на Ертеересу. Он је за Тевесребреница.
Он, који је лешинар, јер пише Радовановићу који је тек дошао на Ертеерес, и тек сазнао да је елита имала посебан лифт, да су поједина дупета новинарских половњача имала приватизоване емисије, као властите столице, да су многе од њих мислиле да су ангажоване за Erteersorya's Secret. И који још свашта треба да сазна. А Чавић му одмах скаче у очи.
Што мудоња, Чавоња, није писао Копањи мало. Због вишегодишњег цитирања приватних новина на Ертеересу. И избог још многих ствари, од којих је неке поменуо РР. Због режирања локаклних преврата преко екрана а из гнијезда НН. Напримјер. Такво подгужење државног екрана није забиљежено ни у Племенској Скендергузији. Жали се само због своје Црне Гузице. Црне Листе.
Рајку Радовановићу, или неком другом доборнамјерном директору, треба петољетка да ово, у шта је држава уложила велике паре, и грађани, претвори у професионалну државну телевизију. Ја, иначе, не признајем јавне телевизије. Као ни јавне куће. Ко не зна да нађе Ону Ствар тајно, не треба ни јавно.
А Професионална Државна Телевизија треба да заборави Босну и Херцеговину, ни у временској прогнози да је не помиње, да не помјера термнин Другог Дневника због било које утакмице, да не дође у ситауцију да користи сервисе турске новинске агенције, да се не усере кад Високи Представник прдне, да елиминише водитељке које с гостима причају као са јетрвама, да даје предност чињеницама и трендовима, да заступа реални оптимизам а не празно и усрано давање простора свим странама.
Које је пизде матерне страна Чавић.
Не може се преко ноћи поправити оно што је годинама уништавано.
А Чавић. Не знам чиме је заслужио неки Јавни Простор.
Доста је што му Сарајевско Ослобођење да цијелу страну.