петак, 29. новембар 2013.

2498.
НЕУВЈЕРЉИВИ
ШАРОВИЋ
И БАЛАСТИРАНИ
ЕСДЕЕС
 

Нешто ми Шаровић не дјелује увјерљиво. Синтагме Пресавићу табак и Тужићу га, универзални су српски одговори и карактерна црта народа који воли суданије. Око јазавца, око међе, око разбијене флаше или главуше.
Јасно је да Ристу Југовића није убио осигураник коме је плаћен жмигавац а није плаћен браник. Дакле, убиство је било професионално и политичко. Као и у случају Срђана Кнежевића. И као, и као, и као.
Јасно је, такође, да је, ППК, Паљанска Политичка Камарила, у то доба, нешто дословније од уобичајеног начина, преписала београдски спектраријум политичког разрачунавања.
Јавност у Републици Српској изложена је хадронском акцелератору, свакодневно, свакосатно, получињеница, замаглица и измаглица, подвала и подметања, најездама скакаваца које пласирају тајне и јавне службе, непрофесионализму медија и селективних тријажа које од новинара захтијевају Медијски Могули.
Све то поспјешује заборав.
Људи се више не сјећају Паљанског Ужаса из тог доба.
Пошто је то била Прашума у којој је Есдеес био и Крокодил, и Пирана, и Дивљи вепар, и Шумар, и Путар, и Полицајац, све је било везано за Есдеес. Чак и оно с чим та СектаПокретСтранка нема никакве везе.
Једна од највећих штета које има Есдеес због заустављања своје трансформације у Политичку Странку, у тренутку када је Босић узео бич, јесте нерасвјетљавање и судско непроцесуирање тих Криматских Промјена.
То Зло Вријеме вјечно ће бити омча око врата и Есдеесу и Републици Српској, у случају да је Есдеес на власти.
Есдеесу је било боље да није ишао на изборе док се сви терети не скину са Пала и те странке.
Само наивац може да мисли да не постоје чињенице о свим тим убиствима. И да их онај ко треба, службеници Великих Кројача, нема.
Формула је лака. Када Есдеес дође на власт, чињенице се потегну, услови се, овлаш, оставе на столу, тишу рафо, муда се приврну, косово се призна. И тако доклегод треба.
Стога је Тамна Страна Пала омча о врату и Републици Српској. Кадгод Есдеес дође на власт, донијеће и ту омчу са собом. А и властиту нелегитимност.
Умјесто да Антидодикује, Есдеес би први требао да се залаже за расвјету и расуду цијелог тог Злог Доба.