уторак, 26. новембар 2013.

2490.
СРБИ СУ УВИЈЕК
ЗАПАЊЕНИ
 

Некидан, посве безазлено, безнамјерно и нефизички, предамном се разодјенуло младо лијепо женско. До коже. Толико је била лијепа да сам остао запањен да има само једну Ону Ствар.
Данас. Читам, Политика на првој страни извјештава о томе како је на Пољуду, у Старом Српском Сплиту, једна трибина била За Дом а друга Спремна. Па се нису могли договорити и ујединиле су се у Ајмо Усташе. Ајмо је стара хрватска ријеч.
И, онда, Политика констатује То је Запањило српску јавност.
Ну. Није се Политика само запањила. И унередила се. Тамо даље, на некој небитнијој страни, анализира се да ли је Дачић амерички човјек а Вучић њемачки. У трену док све западне амбасаде чупају косе анализирајући зашто је Дачић, премијер, рекао да Запад тера Србију Русији.
И амбасаде су запањене.
Никад нећемо сазнати ко је све запањен чињеницом да кинески премијер пише за србијанску јавност и откуд Кинези у Румунији на неком великом самиту.
Могао бих лијепо да констатујем да је савремени свијет постао бржи од свјетлости, тако брз да никад неће стићи неки нови Ајнштајн да то објасни и уклопи у теорије. Огроман прилив чињеница, њихова продукција и њихово подметање, учинила је свијет неосјетљивим на повезивање барем три чињенице, претходне, садашње и сљедеће.
Ближе је, међутим, истини, да су Срби један од народа који умију дуго да буду запањени. И по неколико стотина година. И да се, у многим стварима, никада не разапање.
Зар је Јасеновац толико далеко од Србије. Зар се нико не сјећа оне људождерске слике из Сплита када неки дивљак одврће главу југословенском тенксити. Ко да је пиле.
Па да су данас сви запањени Фашизмом Хрватске.
А Хрватска се није запањила пропашћу Хитлера, њеног макроа, побједом Тита Невољеног, толиким хрватским комунизмом и свим осталим. Мирно чекала Неовисност, од Данке Дојчланд и Ватикана.
Као што су западне амбасаде мирно чекале бомбардовање Србије и мирно гледале отимање територије Србије.
Сада су запањене чињеницом да Русија инвестира и купује по Србији.
Зашто би биле запањене кад њих једино занима Косово. Србија их никад није занимала. И то ће остати тако довијека.
Као што Србију никад нису занимали Срби изван Србије. Никад како треба. Иначе не би саучествовала у етничком чишћењу Хрватске. Да би данас била запањена.
рватска