недеља, 18. август 2013.

2277.
ЉЕТЊЕ
КЉУЧАЊЕ
МОЗГА
 

Између свега осталог, Босну и Херцеговину мучи плиткоћа. Босна и Херцеговина је, уопште, један велики плићак. Историје, стварности и будућности.
Ваља нама из Плићака.
То је видљиво нарочито љети, кад врућине однесу и оно мало воде па се босанскохерцеговачки политички мозгови прже и кључају у плиткој тави.
Код некога то кључање дјелује сумрачно. Као код Комшића. Који је и у другим добима године дозлабога плитак. Није човјек за политику. Ни ките ни памети. Мислим, ни храборости ни концепта. Довео га Златаган за приузу, у Предсједништво, и он се уживио. А домет му је негдје око мјеста секретара КУД Црвен Фесић Бабин.
Данас су се појавили и ставови о томе да је Помирење у БиХ забрањено. Да Додик, Васић, Зукорлић, ЈИО, Влајки и не знам ко још, свјесно и несвјесно Завађају Народе (чувена социјалдемократска констатација Филозофа Копање, оп.а.) и тако онемогућавају Помирење. Које сви желе. АлуК.
Онда се појавио став да ако се до првог октобра не ријеши Сејдић против Финаца, падну оставке.
Невјероватно је како многи, укључујући и наивне хлебинске амбасаде, не схватају да је Босна и Херцеговина немогућа мисија и да Комисија За Помирење ништа не може ријешити. А странци су се једно вријеме носили мишљу да формирају такву комисију. У таквој немогућој земљи, сваког трена, и око сваког питања, води се крволочна борба за гркљане. Онај ко дође до туђег гркљана, тај је владар. Овдје муслимани желе да замијене отоманску, или, барем, аустроугарску империју. Сваког трена и око сваког питања.
Анализа муслиманских ставова у безазленом случају СФ лако ће показати крволочност Сарајевског Политичког круга и настојање да се дође до гркљана Срба и Хрвата.
Не знам за остале. Могу да говорим у своје име. Нисам за помирење. Не зато што имам неки став или политички концепт, или што имам намјеру основати странку Никад Помирње, већ зато што је стање такво да је помирење нереално. Срби немају више времена да се баве побратимским политичким концепцијама, туђим пословима и вјештачким политичким петингом.
Рајко Васић тек је блиједа лампица тињалица у односу на стање какво је на самом сензору.
Немојте да се неко заварава. Кад би се створила прилика, нације би се овдје изјеле до подне. Без виљушака.