субота, 17. децембар 2011.

ŠTA STOJI
IZA BLATA NA CIPELAMA
Ideološki konfuzna, nacionalno dezorijentisana, politički deprofilisana, organizaciono segmentirana, Stranka Demokratske Akcije je odaslala svoj najnoviji politički softver – Kome se ne sviđa ovakva Bosna može da ide i da ponese samo blato na cipelama.
Naizlged, to je primitivizam istrošene ćaršije, posljedica taložine u supstanci sve amorfnije članske i organizacione strukture, nemoć lažnih nacionalista, tifusionistički znak bolesti stranačkog organizma i sifilistilčki razoren bilo kakav politički program, ili, pak, odgovor na aktuelnu krizu koja je nikla iz korijena kojeg ja zasadila baš ova stranka u njeno zlatno doba krvi i destrukcije.
Suštinski, taj putokaz izgona, upućen Srbima i Hrvatima, znak je totalne konfuzije u političkoj, nacionalnoj i državno-organizacijskoj sferi u koju je zapao muslimanski narod, njegovi intelektualci i njegovi političari.
Blato Na Cipelama je vrisak zavađene jetrve. To je domet ustajalog blatnjavog sokaka ili memljive ćaršije. To je Svjetonazor Jednog Pendžera. Horizont Basamaka. Širina Kapije. To je, u stvari, Bosanski Džihad.
Jer, Muslimanstvo u BiH, pod čim se podrazumijeva i biračka populaciji, i inteligencija i političari, uz dodatak njihovih mentora, od rata u kome su ponijeli vijenac lažnog pobjednika, nemaju političkog programa za Bošnjački narod, za muslimane u BiH, kao neophodnu orijentaciju za svaki kolektivitet i za pozicioniranje i ostvarenje realnih interesa u zajednici i okruženju.
Vladanje nad Bosnom i Hercegovinom nije interes Bošnjaka. Ako nekome nije jasno onda neka detaljnije analizira Srbiju do Karlovca i Karlobaga.
Niko do sada nije ni pokušao da formuliše program i interese Bošnjaka. Ili, bolje, Muslimanstva u BiH. To nije Bosna i Hercegovina. Odnosno, jeste koliko je i SFRJ bila program i interes Srpskog naroda. I proći će kao i taj interes. Zalaganjem za BiH kao Bosnu, kao Islamsku Bosnu, kao Jednočovjek jednoglas, bošnjački političari i intelektualci dugoročno kopaju raku Bošnjacima.
A što se tiče Blata Na Cipelama. Bosna i Hercegovina je hrišćanska zemlja. Staro Hristjansko Zemlje. Samo Sablja i urođena slavenska i hrišćanska tolerancija omogućile su Islamu da ovdje opstane vijekovima.
Za sve te vijekove, pokazuje to esdeaovsko blato na cipelama, nisu primili ni ajet tolerancije. Kao i cijeli Islam što je nema.