четвртак, 15. децембар 2011.

KAKO EU-LIZALO RAZARA SRBIJU
Očekujem da osvane parola I Kosovo i Tomislav Nikolić. Sve je moguće. Kad su Radikali postali Napredikali, kad je Dačić postao najveći Srbin i kad ume da kaže da EU traži da Srbija prizna Kosovo, što i baba Jevdokija, kraj Kuršumliju, zna, kad Đilas uspravlja Mrcinu na Malo Jadno Džeremiče, kad Tadić kaže da nije vreme za lične odgovornosti, kad je Toma naučio ingleski... doista je sve moguće.
Samo nije moguće da jedna ovca izađe na dvije kapije.
Srbija se ovdje pokazala kao ovca.
Veoma rano se, doduše, prije pojave krize i finansija i odnosa u EU, izjasnila da je EU jedina alternativa za Srbiju. EU je, pak shvatila da je to veoma pogodno dugotrajno samoubistvo i da se preko EU Srbija može uvući u Nato. I da se, preko toga, može postići još mnogo lepih stvari. Za svakog ponešto. Daj Slobu, daj Šešelja, daj Rašu, daj Ratka, daj, bre, daj... na kraju, daj i dve sirotinjske barikade. Euopejci se neće smiriti dok Srbiju ne svedu na državu za dve barikade.
Druga kapija kroz koju je htela da prođe Srbija jeste Kosovska. Što je takođe ocijenjeno kao serijsko samoubistvo. Cenu je platio Narod Severa. Koji je svojom nesrećom najbolje pokazao da Busola Srbije ima jedno sedamdeset, osamdeset strana sveta. Da Srbija ne zna Kudćeštaće. Zato su Severnjaci tražili državljanstvo Rusije. Znali su oni da od toga nema ništa i da to nije ozbiljan život. Ali su Srbiji pokazali ozbiljnu stvar. Da nema putokaza.
Srbija pokušava da se zavara novim lizalom. Fiat. I slično. Nastavićemo putem EU. Kaže Čak EU Boris.
No, unutrašnja scena se razara. To što je Tadić rekao Nikada u kolo sa Naprednjacima nije toliko opasno. I ja sam 2006. rekao Nikada u Koaliciju sa Esdeesom. Dobro, Esdees se riješio Čavića i bulumente, samo da bi me odobrovoljio. Koliko je opasno to što se javljaju napukline u koaliciji i što se javljaju kurčenja unutar Deesa.
Ne mislim da će Srbija skrenuti udesno ili se radikalizovati. Neće se ni nacionalizovati. Nema više protiv koga. Razdrobiće se. Postaće nemoćnija nego što jeste. To je ta politika Kudćeštaće. I EU. I Kosovo. I Turska. I Muazuki. I Vojvodina. I Rusija. Sve samo ne I Srbija.
Sličan posao EU čini i u BiH. Samo što neki Zlatagan nije uzviknuo I Unitarizam i EU. Ali je jasno da će na tom putu istrajati do posljednjeg okrajka Republike Srpske. A Eu postavlja uslove. I odlaže. Na taj način razara BiH. Sad to vide životinje iz saraja pa ne žele dogovor. Računaju da će na određenom stupnju razvoja destruktivnih snaga i odnosa, sve pripasti njima.
A za to vrijeme svi su propustili da primijete da je dobro razorena Slovenija i da je Hrvatska bačena na koljena. EU ne treba sređenu zemlju i stabilno vođstvo.
I EU i Go Kvrgan.