уторак, 13. децембар 2011.

BRČKO TREBA DA BUDE
KOSOVO
ZA REPUBLIKU SRPSKU?
Odluka Pika da se produži vanmaterična trudnoća BiH i da se, u prisustvu Supervizije, čeka da li će Brčko Distrikt postati muško ili žensko, najava je nove faze Agonije Naseobine.
Brčko Distrikt je antimaterija za BiH. Jedna od Sedam Crnih Rupa Naseobine. Ostalih šest su:
• Ohaer
• Visoki Predstavnik
• PIC
• Statut Mostara
• Ustavna devastacija Hrvata u Federaciji
• Neustavne i nedejtonske sarajevske institucije.
Supervizija nad Distriktom Brčko jedan je od instrumenata međunarodne zajednice za upravljanje Krizom Naseobine. Nije to nikakav pronalazak Incka i Picka, oživljenih Loleka i Boleka iz starih crtaća, jer je na isti način vladala i AustroUgarska putem Benjamina Kalaja.
Za Republiku Srpsku Brčko je kamen oko vrata. Nema šta nije traženo od Republike da ispuni i objavi u pogledu Brčkog. Te da garantuje snabdijevanje strujom, te da neće gradonosni oblaci prelaziti preko Teritorije, te da javno objavi, i zakune se, da će poštovati Ustav u pogledu Brčkog, da objavi kartu gdje ima Brčko a nema granice. Čudi me kako nisu tražili da zbrine pse lutalice. Od Federacije, koja je, takođe, suvlasnik Distrikta, u narodu poznatog kao Mrtva Kobila, nikada nije traženo ništa.
Sada se supervizija produžava na šest mjeseci a u međuvremenu će se obavljati konsultacije. Sulejman Tihić je već izašao sa Muslimanskom Genijalštinom – nema odlaska, Braćo Supervizorska, dok se ne donese Državni zakon za Brčko.
Hegemonistički dio međunarodne zajednice nastoji da Brčko pretvori u trajnu giljotinu nad Republikom Srpskom. I po cijenu upadanja u međunarodno-pravne apsurde. Dva entiteta imaju svoju teritoriju. U Sporazumu se navode i procenti. Entiteti imaju i svoje granice. One se precizno navode u Sporazumu i bile su obilježene, od strane međunarodnih snaga. U slučaju brisanja granice na teritoriji Brčkog, poništava se i Opšti Okvirni Sporazum. Granica negdje mora postojati. Ili da, za Republiku Srpsku, bude s one strane, ili da se zadrži granica, koju je odredio OOS, kao knjigovdstvena granica kroz Kondominujum. Entiteti ne mogu biti suvlasnici Distrikta ako nemaju svoju granicu. Jer se u tom slučaju Republika Srpska tu prekida a Federacija izlazi na Savu. Čime Bošnjački Puk OS direktno ugrožava bezbjednost Hrvatske, odnosno Evropske unije.
Ako Pik ne rodi ni za šest mjeseci, realna je opasnost da Brčkovo postane Kosovo za Republiku Srpsku. Još Ovo, Još Ono. I tako u nedogled. Čekajući Nekog Tadića da kaže I Brčko i EU. Mi nikada, ali, nikada, nećemo priznati Distrikt.
Ako, pak, Mježdunarodnaja misli da će sa Multietničkim Brčkim sačuvati Naseobinu, vara se. Tu njihovu Bosnu čuvali Turci, čuvali Eshaesovci, čuvali Endehaovci, čuvali Titovci, čuvali Ohaerovci. Radi se o tome da su je samo naguzivali.
Ta BiH, kao slika i prilika, srce, ogledalo i bajka bratstva i jedinstva, nije spasila Socijalističku Federativnu. Ni nju neće spasiti Kriminalizovani Distrikt.