субота, 17. децембар 2011.

KONAČNO TE JEBAO

MIRIS TAMJANA
U praskozorje Nove Krvave Bosne, zvijezde Sienena i ljubimice Međunarodne Zajednice, svaka budala se pravila pametna. Šta je pameti prosuto po kafanama i pijacama, ne bi stalo ni u dva i po Interneta. Svi su znali istorije, geopolitike, osobine raznih naroda, šta će uraditi Rusi a šta Englezi. Pa se pametan pravio i Nijaz Durakovića, komunistički kadrovuljak srednje klase, jedva prošao škart test, kao i Lagumdžija, Miljuš, i slični.
Miris tamjana se širi Bosnom. Zapjenio je Nijaz Duraković.
To je istorijska glupost koja u Zemlji Moše Pijade ima karakter 11. Septembra. I to svakog božijeg dana pa i Đurđevdana. Ta Durakovićeva Istorijska, pomiješana sa takođe istorijskom glupošću primitivnog islamskog zeničkog zatvorenika Alije Izetbegovića, dovela je do rata koji je bio nepotreban. I koji je iskopao raku i za BiH i za Bosnu. Sarajevske islamske budale nisu shvatile da je glavni cilj sveg haosa na prostoru SFRJ brzo ostvaren. Nezavisnost Slovenije i Hrvatske. Sve ostalo radite na vlastitu odgovornost.
Durakovićeva Istorijska je u stvari bila strelica kojom se obilježava put ostvarenja Islamske deklaracije. Iskorijeniti miris tamjana. Horde koje su krenule u ostavrenje te Izetbegovićevo-Durakovićeve doktrine i njeno opredmećenje u geopolitički tor, izgubile su rat. Rat za Bosnu Bez Mirisa Tamjana izgubljen je i muslimanski narod našao se u teškoj situaciji. Njegovi Šehidi iz SPK pokušavaju poraz za Islamsku Bosnu zatrpati lažnom pljevom i trinom o Građanskoj Bosni ili, konkretnije, izliječiti rane hegemonijom, unitarizmom i centralizmom.
BiH je ispod tog Mirisa Tamjana i Žrtrve Mira izašla podjeljenija nego što je bila u glavama Tuđmana i Miloševića. Samo ogroman pritisak je Srbe i Hrvate natjerao da se odreknu svoji nacionalnih prava i zemlje i da se sastave sa Gnusnom Bosnom.
Danas efendija Smajkić, od Mostara, kuka o tome kako se Statut koristi na način Jedan Čovjek Jedna Glas pa Hrvati stalno vladaju. Pa od njega prave Stolni Grad. Pa na mala vrata uvode Treći entitet. Pa su Bošnjaci poniženi. Onda se javlja prof. dr. Miris Tamjana. Pa međzaj dozvoljava Jedan Krov Dvije Škole. Pa manjina je ponižena. Pa Bošnjaci u Hercegovini građani drugog reda.
Logično. Ti Vjerski Obredi i Zvjerski Ogledi, u slavu Žrtve Mira ili protiv Mirisa Tamjana, nisu ničim drugim mogli ne rezultirati.
Samo, ne znam kako pripjaniprof ne lamentira nad sudbinom Srba u kantonima, Srba u Federaciji, Hrvata u kantonima, Hrvata u Federaciji, Srba u Sarajevu. I ne znam kako te manjine ne zaštiti Zlatagan. On je umjetnik za okupljanje i zaštitu manjina. Pudarića, Komšića, Pejanovića...