недеља, 22. март 2015.

3642.
ПРУЖАЊЕ УСЛУГА
ВЕЛИКИМ ЛИДЕРИМА

Како пропадне Велика Политичка Странка.
Лако.
Треба ти 150 гр медија. 750 гр ТМЛ, тајкуна, мајкуна и лопова. 150 гр гласова за лидера. Колико грама гласова треба за Странку. То не треба, не иде у Ови Рецепт. Треба ти два килограма Шефида, ситније сјецканих а распоређених равномјерно. Треба ти најмање 12 артикала, за сваки мјесец по један, који ће бити топ тема у Јавности и у Медијима. Медије и Гласове за Лидера измијешаш са Истраживањима јавног мњења и Јавности дајеш у слуђеним кашичицама, на сешце. ТМЛ позовеш на Тајни Доручак и једном од њих, кога не волиш и који не воли тебе, уврнеш муданца тако да сви чују а не морају да виде. Окружиш се блентовима а повремено доведеш и неког Блента из свијета, па заједно каките у Јавности.
12 артикала не трошиш Кобудала. Распоредиш по мјесецима. А кадгод имаш нешто што је убједљиво за Јавност, нека полава, мећава, искористиш а уштедиш један артикл запослије.
Какве везе то има са Политичком Странком.
Нема.
У том и јесте драж Рецепта.
Политичку Странку избациш из Рецепта.
И чекаш. Ко ће прије да попизди. Рецепт или Странка. Док ТМЛ раде посао грицкајући све изнутра.
Једино треба да пазиш да ти се не сажали па да почнеш да плачипичких над Странком. То ће се онда сматрати Вучићевим Синдромом. Који је плачипичкио у неким другим јавним ситуацијама. Кад је требало.
А кад поменух Вучића. Ето. Железара Смедерево.
Потписан уговор о пружању услуга менаџмента за Железару.
То је прави примјер. То је као кад градоначелник Шумдурлице потпише уговор о пружању услуга дератизације подрума.
Једним потезом Вучић је ставио на страну и Српски Народни Савез. И Владу Србије. И нерођене Деливери Јунце. И Целу Србију.
Железара Смедерево један је од симбола Србије.
Добро. Јесте пропала. Али је још увек у бољем стању него Србија. Њој нису отцепили димњаке. Као Србији Косово.
Шта је Бата Алек поручио овим потезом.
Не треба ми Странка. Не треба ми економска памет Србије. Не треба ми Железара.
Шта му треба, СМЈ.
Треба само он сам себи.
А Странка ће, у међудобу, да прође као Тадићева. Да се расцепка на ситне комаде. Као душа Мамурног Џеја. ТМЛ сегмент ће да се разбежи за својим парама и за другим лидерима. Понеко ће да буде упуцан или ће отићи у иностранство. Бирачи и Чланови Странке, то су двије категорије које никад неће да нестану код Срба, одаће ко слуђени Преко Земље Србије. Док невдљиви амерички авиони не спусте неког другог Лидера. Још Горег.
Или ће да прође као Лагумџијина. Да дође у стање у коме и Лагумџија, онако глуп за Политику и Странку, увиди да мора да оде. Па да се онда појави Рашчупани Човек из Хаџикуратоваца, да уједињује Љевицу у БиХ. СТЈ. А да му помаже илегалац Љиљан Шуњалица с Требевића.

Ипак, моје скромно знање о Политичким Странкама, препоручује праћење Вучића. Он је жива ходајућа експертска легенда за уништавање Великих Политичких Странака.