уторак, 24. март 2015.

3645.
БОРКО
ПРОТИВ
ВУЧИЋА,
СТАНИЈА
У ФИНАЛУ
ТРОСКОКА

Вучић је Готов.
Брани га Вук Драшковић а напада Борко Стефановић.
Ниједан нормалан политичар из тога не може изаћи преживео.
Борко је подузео једну опсежну офанзиву по Србији и износи свој програм, иако је у Пајтићевој Странци. Не знам која је то странка, неки 17и дериват бивше Демократске Странке политички почившег Бориса Тадића. Имао је и велики интервју у Полиици. Било би занимљиво из Љиљине главе прочитати како је до тога дошло.
То, са Борковом турнејом, потуно је небитна политичка акција али је занимљива за анализу и за посматрање са стране.
Јасно је да се нека невидљива рука приближила јајцима Први Пут Председника Владе у Србији. Као што је јасно да је Шешељ намерно и плански пуштен на њега, Вучића, као мелем на сопствену рану да не знају шта ће са њима, Шешељем, а не желе да дођу у ситуацију да не знају шта ће са Вучићем, кад за то дође време.
Шешељ, пак, као лукава Хашка Лисица, засад напада само Николића. Да се Вучић не дсети.
Невидљива Рука тако ствара политички агрегат по Србији у коме се Вучићу све теже кретати. И припрема ону Клацкалицу коју сам некидан помињао, Мало Гори, Мало Доли.
А друге офанзиве, са Блером, Железаром, Нато Пактом, Помором Срба на Северу Косова, одвајају Српски Народни Савез од њега.
Када сви то буду видели, за Вучића ће већ бити касно.
Не треба сметнути са ума да је Борко живео и радио у Америци, у Амбасади СРЈ.
Такав Борко је дошао и на Атеве у Бањалуци.
Такођер, плански и са намером.
Било би занимљиво из Маринове главе прочитати како је до тога дошло.
Ништа квалитетно није рекао. А и нема. Просерице у смислу Да ли смо грешили, Грешили смо, Да ли је било криминала, Било је, Ко је у криминалу нека одговара, Да ли Вучић не испуњава обећања, Не испуњава, Да ли ћемо ми да испуњавамо обећања, Испуњаваћемо их.
То је научена трабуњаљка за неуке политичке грађане.
Да ли је вода мокра. Мокра је.
Ну. Одмах је покопао Додика. Нема га у емисијама. Његово определење према Русији погубно је за њега. Вучић је радио против њега у кампањи. Когагод је Додик загрлио, тај је изгубио. Вели Борко.
Белодано је да Борко има комплетну логистику иза себе и да је имао задатак да саопшти то што је саопштио о Додику.
Из те мале чињенице треба разлагати анализу кроз призму односа у Србији.
Јер то више личи на оно што Вучић мисли а неће да каже и што Американци не могу да смисле и очима виде.
Врло је могуће да Србијански Политички Конгломерат има још и циљ, за који не зна, да се у погодном тренутку прикључи Вучићу на власти, или да Вучић буде приморан на то, а да се истисне Дачић јер је Подмосковскиј Маљчик. Који се јавно захваљује Вучићу што га је извукао из Живог Блата а што мени личи на покшај да стигне пре до чешкајућих јајаца од оних који желе да их уврћу а већ су близу.
Какогод буде у Безмудског Троуглу Вучић Дачић Шешељ, силазна линија Србијанског Националног и Политичког Вођства, наставиће се.