понедељак, 29. децембар 2014.

3465.
ИСТОРИЈСКА
СИНТАГМА
*ЕКОНОМСКА
ПОЛИТИКА
СРПСКЕ*

Јучер је сарајски портал објавио вијест из Народне Скупштине Републике Српске, прије усвајања Буџета, и употријебио синтагму Економска Политика Српске.
Сарајевски однос према Републици Српској, према њеном имену и према њеној суштини, увијек је пропуштан кроз пар боја неостварених ратних циљева муслиманског агресивистичког политичког, вјерског и паравојног вођства, потпомаганог иностраним кројачима Бурда Шнит Државица и планерима девастације српског националног територијалног и уставног бића.
Те зраке су се кретале од Геноцидна Творевина, четнички, агресорски, великосрпски, караџићевски, злочиначки ентитет, преко Шумска, Ерес, Они из Ереса, до мањи беха ентитет, што је било тепање и умиљавање, у склопу цијелог спектра нерегуларних, потцјењивачких и девастирајућих назива.
Нису само бошњачки јавносници зборили тако. И Наша Браћа, јебо их ћаћа, у Београду, имају кордоне за понижење. Плаћене улизице и потпиздице из е говнина, нпр, редовно оперишу одредницом Шумска.
Портал Вијести.ба, поступио је нормално и коректно. Република Српска, по својим дејтонским, дакле и уставним, позицијама, има, поред осталог, Економску Политику. Има надлежности над Економском Политиком.
Па је најлогичније употријебити синтагму Економска Политика Српске. И Буџет Српске. Какви су такви су, они постоје. И усвојени су прије почетка сљедеће године.
Ну. Не ради се само о Сарајевским Надсрбицама и Београдским Потпиздицама.
Постоји и читава галерија домаћих болесника.
Они који су мали у својим микрокалиновичким визурама, или велики у својим екранским инчима, они су против Републике Српске потцјењујући је заједно са њеном влашћу, коју су бирачи бирали на изборима, јер је то In.
На тај начин се, у пролазности, поистовјећују са влашћу. А сваки мислећи човјек требао би да буде трајнији од сваке власти, сјајне и усране.
Они комплексаши који немају коме да се додворе па очајнички шаљу знаке о томе, нападајући све што има везе са Републиком Српском, они су ситна мајданска копилад, жељна велике историје бацања каменица на излоге и сличних анималних пробоја цивилизованог електрицитетног штита.
Они који се убрајају у политичку номенклатуру, најчешће изабрану на изборима, или провучену кроз иглене уши испросјачене компензације, а који су у политици да би пред својом тетком и њеном јетрвом, били нешто, да их њих двије виде на телевизији, такође су против Републике Српске. Они Власт Републике Српске, изабрану на изборима, са много већим бројем гласова него што је њихов гласовни лончић, називају Режимом. Што је вриједносно и потцјењивачки једнако као и кад се каже Република Шумска.
Читава та пјешчана олуја ситних ликова, којих није мало, има потпуно одуство поштовања према себи па онда и према Републици Српској и цијелој НДД Сфери. Њихове умне способности још нису досегле могућност раздвајања битног од небитног.
А политичко сагледавање данашњег дана кроз пројекцију неког будућег дана нових генерација, њима је недокучиво.
Зачине свему чине и новинари, медијаши, комедијаши и јавни писци разних текстова, интелектуалци, бјесомучном употребом скраћенице РС.
Стога је тако драгоцјена синтагма Вијести.ба.
Скоро двадесет година је требало да се Република Српска избори за прве знакове коректног јавног третмана.