недеља, 28. децембар 2014.

3464.
МОЖЕ ЛИ
ОПОЗИЦИЈА
ДА СЕ ОДМАКНЕ
ОД ДВА ПАПКА

Када су улазили на њихове листе, ишли су у шимикама. А када су одлазили набадали су на папке.
Тако је Опозиција добила велику постизборну тему.
Да није било снимка или монтаже са премијеркиним гласом, не знам шта би радила Опозиција. У Јавности и у Парламенту.
Као да је прелазак посланика или одборника нека новина у постизборном процесу. Као да је Осмо Чудо да неко иде ка јачем и већем. Као да се на листе не иде из интереса. Био он Лова или Положај и Моћ.
Тај процес, Процес Папковања Опозиције, кориштења Случаја Два Папка у јавном политичком процесу и комуникацији, наставиће се. И по Хегел-Марксовој технологији, довести до финала у коме ће Опозиција прерасти у Папкаре. И у коме ће се згадити и јавности и бирачима.
Таква садашњост и таква прогноза посљедица је двије чињенице.
·         Опозиција у Републици Српској, већ годинама и мандатима, нема шта да каже. Нема никакву политичку идеју, платформу или барем путоказ. Њихова главна идеја пронађена је у неком џепићу страних Аналнитичара и названа је Промјене. Што уопште није никаква идеја. Свако, осим мртваца, жели у сваком тренутку нешто да промијени.
·         Есенесде не умије да се опере ни од једне наметнуте или стварне афере или случаја. А, изгледа, и не жели. Што Папкарима, онима који стално причају о Папцима, даје огроман простор за бављење маглом и разарање Јавног Мнијења, Јавног Простора и претварање Републике Српске у један велики таблоид. И посљедњи случај са 6/10 милиона марака из трезора Бобар Банке, које је наводно изџепарио Есеснеде, па наводно вратио, да би замазао ствар, говори о томе. Док се Додик бави Евроазијском Унијом и осталим васионама, нико не каже ни једну ријеч о афери коју таламбаса РТВБН. Или демнатовати. И ухапсити дезинформаторе. Или истражити и казнити кривца. А пуштати да се десет милиона марака, као велика врећа перја, просипа по Јавности, погубно је. У кампањи сам потписао свако божије Есенесдеово плаћање. И у цијелој овој години. И свако је ишло са рачуна Есенесдеа. О свему постоји документација, од законских уплата Странци до донација. И све ће то бити послано Цику на увид а они ће доћи да то контролишу. Ни у једном папиру и папирићу нема Бобар Банке. Есенесде нема везе ни са каквим Бобар Милионима. Неко званичан то треба да каже. Сунце Му Јебем.
Иначе ће Опозиција да се храни таквим заразама до бескраја.
Једино што та несретна Опозиција.РС не схвата да тако неће никад побиједити. Да постаје проточна гусјеница која на уста грицка лист а на гузицу га избацује. Без варења.
Политика и политичка борба није низ афера. Биле оне стварне или васковиране.
Опозиција не може да схвати да мора да побиједи Есенесде. Није довољно побиједити Додика. Кад би пажљивије анализирали резултате из 2012е и ове године, видјели би да су страначки гласови чврсти. Иако се много фасаде осипа под налетом времена. А Есенесде Странка може се побиједити само Квалитетном Идејом и Квалитетним Новим Људима. Ти Нови Људи Опозције су једина Промјена која им треба. Па ће, можда, они да створе Нову Политичку Идеју. Која је друга Промјена која је потребна. Па је потребна Велика Странка која ће ту Идеју објаснити Јавности и Бирачима.
И све то они мисле обавити са Два Папка и љубљењем скута Бакиру у Сарају.

Ендепапци.