уторак, 30. децембар 2014.

УКИНУЋЕ СЕ УЛИЦЕ,
ТРГОВИ И БУЛЕВАРИ.
СВЕ ЋЕ СЕ ЗВАТИ
ПРОМЈЕНАДЕ.

Сречко Латал био је у оној фамозној Међународној Кризној Трупи. Још је он и фин човјек. Каквих је све протува ту било. Био је тамо и неки Лајо, Лајавац, Лајон, како ли. СБУ. Сами Божији Ужас.
Али његова биографија не баш валерише финоћу. Све кризне земље. Дописнички посао. Сарадник овога и онога. Аналитичар. Афганистаничар. Пакистаничар.
Пошто, дакле, није добровољни давалац крви у мјесној заједници Кврговрљци, у општини Здрмашница, требало би узети у обзир његову насловну изјаву у унтервјуу порталу Вијести.ба.
Без већих нових социјалних немира, политичари се неће посветити Реформама.
Реформе су страна ријеч за Промјене.
Не могу да читам интервју. Али могу да поставим неколико питања и дам неколико аналитичких прогноза.
·         Да ли Срећко/Сречко Латал ради на НВСН, Новим Већим Социјалним Немирима, или зна неког ко ради на томе. Пошто су евидентне његове везе са удружењима пчелара у Пелагићеву, љубитељима превртања сеоских снаша на класури, у Домаљевцу, и сакупљачима великих гљива буковача по шумама и горама, мислим да најмање зна неког ко ради на томе у туземној Области 51.
·         Да ли међународне прогресивне, демократске и људскоправне институције и механизми, знају ишта урадити без Великих Немира.
·         Закључујем да су Избори 2014е били посљедња шанса дата грађанима БиХиС да бирају на биралиштима. Одсад ће имати шансу да бирају на улицама.
·         Реформе подразумијевају да се са сцене морају склонити Човић, Изетбеговић и Додик. Мада се свима лијепо представља како је то само Додик.
·         Бирачи у БиХиС изутетно су глупи и некооперативни. Умјесто да повале, у овој рунди, барем двојицу од Тројца ЧИД, они повале Лагумџију.
·         ВНСН би били добар увод у исте такве, само још веће, у Србији. Шта. Мислите да тамо нема потребе за тим.
·         Знате онај виц кад је Бијелац, по прилици из Хрватске, пошто је имао пимпек, питао Црнца откуд му тако велики Уд. Сваког дана сам ишао у Циглану. Какву Циглану. Па, ви идете у теретану и от тога вам расту мишићи. Ја сам са двије цигле, овако, уздуж, мјесецима, у Циглани, тукао овај свој шлауф и зато је данас такав какав јесте. Након неколико мјесеци Црнац опет види Бијелца. Како иде. Боју сам постигао, дужину још нисам.
·         Хоћу да кажем. Ватру и паљевину смо постигли, масовност још нисмо. Зато кука Срећко Латал.