уторак, 30. децембар 2014.

3467.
БЕСПИЛОТНА
ЛЕТЈЕЛИЦА
НАТО ПАКТА
КОЛИНДА
ГРАБАР

Побјеђује.
Нато увијек побјеђује.
Јер никад не сиђе с војском на земљу и никад не крене на Русију.
Колинда Грабар је беспилотна летјелица јер је политички празна. Долази директно из Нато канцеларија, без политичког програма, без државничке идеје и без логистичке програмске подршке Хадезеа, јер је и он празан и чека да Есдепе и остали пијевци, сами себе поједу, долази без политичког пилота али перфектно обавља посао. Нарочито у ситуацији када је ухапшен Бандић.
Ну. Разлози успона Колинде Грабар, иако су сва манипулантска истраживања јавног мнијења говорила о предности Јосиповића, под другом су сукњом.
Иако је мјесто Предсједника Хрватске фигуративно и фикусативно, Иво Јосиповић се није трудио ни да га украси. Он је, дакле, само био Предсједник. Нешто као остављена ствар и покривена бијелим платном. Да не пада прашина.
Друго. Влада Хрватске и њени веома лоши резултати, са пратећим аферама. Сва та хапшења сугеришу да се живи у лошој лоповској Хрватској Јосиповића и Милановића. Бирачи брзо забораве претходне пљачкаше. Да није тако, Есдеес никада више, послије 2006е, не би добио ни један глас.
Напримјер, Бандић. Ако ухапсиш градоначелника главног града у коме сједе и Влада и Предсједник, да ли то бирачима шаљеш поруку да ви годинама гледате како вам Бандић под носом чини криминал. Врло лако могуће. Јер нема механизма који ће истражити како бирачи преводе конкретне поруке у своје гласачке одлуке. За то не постоји агенција за истраживање. Личног и унутрашњег мнијења.
Треће. Цијела та лијева опција, за коју су потребни огромни наводници, невјероватно је салонска и напудрана, углађена и напарфемисана, у неколико слојева тако да они старији већ одавно смрде, коубила се за манипулацију од стране Хадезеа. Понижења власти у Ћирилици, у Вуковару приликом обљетница, у Книну, у монетизацији цеста, у референдумима, показују да цијела та лијева власт бивствује као и Јоспиповић. Само нека се рачуна да је ту. И на списку и на лицу.
Четврто. Маниуплативни Интеграцијски Оклоп, МИО, у којег се увије неки нови неовисни државни земљичурак, много је ефикаснији и пројектованији него што се то може и претпоставити. А често га није могуће ни детектовати на лак начин.
Тај Манипулативни Интеграцијски Оклоп око Хрватске, која је чланица ЕУ и НАТО, тоје тај оклоп, дакле, помогао је Љевици да дође на власт. Они то неће никад признати. Да би дао предах Хадезеу. И очистио га од разних санадера.
Хрватска је усташокорна, ортодоксна католичка, десна земља. Каква Љевица. Какав Ђуро Ђаковић.
Стога Беспилотна Летјелица Нато, Колинда Грабар Китаровић, извјесно иде ка побједи.  Сада, када је сужен спектар, нелогично је да се Хрватска опредијели на страну још празнијег и неподржанијег Есдепеа.
Сачекаћемо други круг.