уторак, 4. новембар 2014.

3333.
К & К
И МЕЂУНАРОДНА
ЗАЈЕДНИЦА
НА БАЛКАНУ

Криминал и Корупција, К&К, на Балкану постали су Политика. Религија. Црта Морала. Хантингтонова линија између цивилизација. Изборни Слоган. Легитимација за поштење. Онима који причају о К&К.
Да је Балкански Живаљ, склон К&К духовности и практикуму, не треба доказивати.
Нисам сигуран да ће сутра сванути. Али да ће сутра неко да се бави криминалом и корупцијом, сигуран сам.
При томе не треба раздвајати криминалце и корупционаше од народних маса. Чак и кад нешто могу да урадим редовно, брзо и лако, ја ћу да се сатарем да нађем неку везу. Зна ли ико иког тамо. Зна. Шта треба да му однесем. Од чоколаде до помаде. Макар.
Да Политика на Балкану не може да цвјета само изнад 1.800 метара надморске висине и да не може да живи под стакленим звоном међу онима који гласају за њу, такође је јасно.
Да Политика, Криминал и Народ живе на конструкту сиса које функционишу по систему двоструко спојених посуда, социолошки, историјски и колективнопсихолошки потпуно је објашњиво.
Нисам рекао да је исправно.
Овдје је увијек неко други владао. И ствар егзистенције било је то да сваки појединац или колективитет, зајебе власт. Превари је. Не поштује закон, пропис или намет.
Касније је и сама власт дошла упамет.
То је генетски истренирана трајна особина.
Кад је Друг Тито прокламовао свој спин, такорекућ Наредбу, о томе да ће стријељати сваког борца који убере туђу шљиву без питања, за Балканце је наступио најмрачнији период историје.
Јебем ти државу у којој не смијеш да крадеш.
А познато је да је то работа која мора да се упражњава. Ако немам шта да украдем, бацим шајкачу у сусједово двориште, мислим, комшијину авлију, па тихо ускочим и украдем му шешир.
Кад су дошли први вишестраначки демократски избори, ко да нас је сунце огријало. Тачка је постала Точка. Крађа је постала Пљачка. А Поштењак је постао Пичка.
Када су дошли Странци Усранци ствари су се систематизовале.
Они су убрзо схватили да је К&К најпрофитабилнија алатка за управљање овдашњим пучанством, живљем, вјерницима и нацијама.
К&К је и цртало, и бич, и јарам, за овдашње људе.
Странци су се активно укључили. Крали су паре, у БиХ, поуздано знам, заједно са овдашњим људима. Почело је помало. За штампање пропагандног материјала. Па је, као сада на Косову, дошло до судских инстанци. Како каже она Марије Бамије, како ли.
Дакле. Какви смо такви смо, јебли ми сами себе. То морамо да прихватимо. Нико други неће ујутро да стане пред моје огледало, него ја.
Али не треба да прихватимо да нам странци генеришу Криминал & Корупцију. И да нас увлаче у то. Јер ће они отићи а К&К ће нам остати. Као крвна група наше дјеце.
Сами, можда, некад и изградимо систем без К&К. Са њима ћемо довијека живјети у тим говнима. Све дубљим и све демократскијим.