понедељак, 3. новембар 2014.

3331.
ДИРИГОВАНА ПОБЈЕДА
МЛАДЕНА ИВАНИЋА,
ЗВАНОГ
ХАМБАРИНА

Када се узме првих педесет побједничких бирачких мјеста Младена Иванића и Жељке Цвијановић, по проценту добијених гласова, јасно је да је Жељка побјеђивала у плуралистичким микросрединама а Иванић на једнослојним бирачким мјестима на основу диригованог и наметнутог рецописа.
Иванић је побјеђивао са високим процентима у бошњачким срединама, на бирачким мјестима граничних подручја. Сућеска. Јелеч. Јања. Горњи Поточари (родно мјесто Насера Орића). Благај Јапра. Урисићи. Чајире. Вечићи. Грапска Горња. Хоточина. Пећник. Хамбарине. Бишћани. Ризвановићи. Козаруша. Липље. Врбањци. Калдрма. Међеђа (Међеђа је вишеградска. Тамо су бирачи, Бошњаци, још с врата наглас најављивали: Само за Коју и Млађу. Коко је локални Витез Која са френкушом Чола У Покушају. А Млађо. Млађо је Наш Млађо, ба). Шеварлије. Бунар. Хрнићи. Бродуша. Кевљани. Сјенина. Колибе Горње. Јакеш. Све Света Српска Имена. Такозавно називље.
Његових првих педесет најбољих процентуалних резултата крећу се од 99,70% до 81,54%.
Жељкиних првих педесет крећу се од 89,23% до 73,19%.
При томе је најбољи Иванићев постотак на бирачком мјесту Сућеска/Сребреница гдје је гласало 330 бирача за њега а за Жељку нико (у Сућески је, иначе, живио је покојни замјеник команданта зла над Србима, Насера Орића).
Најбољи Жељкин проценат је на бирачком мјесту Магаљ До/Мркоњић Град гдје је за њу гласало 58 бирача а за Иванића 7.
Најлошији проценат, педесети, за Иванића је бирачко мјесто Јакеш2/Вукосавље гдје је за њега гласало 159 а за Жељку 21.
Жељкин најлошији проценат, у педесет првих, на бирачком је мјесту Живинице/Кнежево гдје су за њу гласала 202 бирача а за Иванића 72.
Јасно је да је Жељка Цвијановић учествовала на демократским плуралистичким изборима а Младен Иванић на недемократским, диригованим, наметнутим, октроисаним.
Младен Иванић је међу првих педесет процената забиљежио 8 у Приједору. Жељка само на једном бирачком мјесту.
Иванић је имао дириговане проценте у Сребреници – 4, Бијељини – 5, Брчком – 3, Добоју – 4, Вукосављу – 3, Зворнику – 4, а Жељка је у Приједору, на градском нивоу, побиједила са само 1950 гласова разлике. Дакле Деенес, и цијела Коалиција СНСД – ДНС – СП, нису успјели да „издиригују“ ни 2.000 гласова више за заједничког кандидата.
Дабоме, гласови су гласови, људи су људи. овдје не говорим о томе да су Бошњаци друга класа. Али гласови јесу. Кад су дириговани. Говорим о томе да нису свикандидати кандидати.
Диригована недемократска побједа Младена Иванића само је наставак његовог диригованог и наметнутог кандидовања.
Одговорност за то не сноси сам Младен Иванић. Већи дио сноси Младен Босић који је прихватањем да буде реализаотр, продуцент и техничко вођство такве српске побједе бошњачким гласовима, одбио добар комад оног српског придјева из назива Српске Демократске Странке.