недеља, 1. јун 2014.

2959.
ПРОБОСИЋ
ЗА ЧЛАНАП.
БЈЕЖИП.
ИЛИ ИДЕ
ПОД ТУРБАН.

Чуди ме како онај Лагумџијин Калембер, савјетник за Сношај Са Јавношћу, није Босићу организовао неко спашавање нене испред клизишта, негдје код Маглаја.
Гарант би прошао у Предсједништво БиХ.
Јер сад је бачена бомба како Пробосић иде за Члана П а Мићићу и Тадићу су подијељени бодежи, пуштени су у жичани кавез, ко орозови, па ко изађе жив тај ће пред Додика. Почеле су и опкладе. Само Шаровић и Чавић немају право да се кладе.
Мада, моје дугогодишње политичко аналитичко искуство говори да још ни њихове жене не знају куд ће који.
Али. Зна Збигњев. Мали Збигњев. За њих не треба Велики.
Јасно је да Пробосић не смије у борбу против Додика за Предсједника Републике. А и Мали Збигњев му лаже како Тадић има шансе. Босић мисли да нема па рачуна да га се сад коначно ријеши из странке. Сто пута си био кандидат. Ниси низашта. Оснуј Есенес 2Б45Ц3-II и да те се ријешим.
Јер Пробоске зна да би, кад изгуби од Додика, бацио све трудове улудове. Џаба клао Калинића. Џаба клао Чавића. Џаба сад пактирао са Чавићем. Жено, јебеш ми кру, то ми је најгоре. Џаба ишао у Сарај, на ноге Народњацима, па Нијемцима, па Бакиру и Златагану.
Мали Збигњев, пак, трља рукице.
Ако изаберемо једног хрватског муслимана у Предсједништво, једног стандардног муслимана, солитерног, кад Церке однесе гласове оном турчину Бакиру, и једног православног, Пробосића, Пуна Шака Браде.
Добро. Брада није баш погодна ријеч. Пуна Синија Чибука.
Дакле.
Босић Пробосић је процијенио да је лакше бити кукавица у Сарају него у Бањалуци.
Неколико је проблема у вези са могућим инсталирањем Пробосића у Предсједништво.
Прво.
Он није дорастао томе. Његови политички капацитети су минимални. Нигдје се изван страначке организације нису потврдили. Његове референце у вођењу било чега никакве су. Ако би Српска послала њега , Босића, у Предсједиштво, то би било исто као кад би слијепца са проливом послала у дуги мрачни тунел да нађе чучавац и не сере по тунелу.
Друго.
Босић нема никакав отклон спрам БиХ. Ништа значјно критички о томе Окоту није никад рекао. Ни са ким није ушао у полемику. Ни са овдашњима, ни са странима. Напротив. Он непрестано исказује љубав према заједничким органима. Додуше, није још издвојио неки посебан Орган.
Треће.
Босић Пробосић је недорастао чаршијској технологији сарајевске политике и штајнамајеровској кијевској технологији територијалисања као посебног облика микрогеополитике у чему је најважније нагузити неког ситног Ливадића Генералића са Балкана.
Четврто.
Пробосић нема шансе код Србаља. Осим код Обренових. Зна он на које мислим. Нек погледа према далекој бијелој џамији.
Есдеесови гласачи су против Сарајева. Есенесдеови такође. Павићеви у Приједору. Мићићеви исто. Иначе би Бобар побиједио ономад, кад је Јањи обећао општину.
Можда му нешто скупи Вучуревић.

Јој, жено, шта ћу ако се Додик кандидује за члана Предсједнитшва.