четвртак, 21. новембар 2013.

2476.
ШТА ДАЧИЋ
И КАЧИЋ
ЗНАЈУ О
РЕПУБЛИЦИ СРПСКОЈ
 

Бесмислено је, након осамнаест година, објашњавати шта је Дејтон, шта је значио за БиХ, шта за Републику Српску, шта за Србе. А и, да будем нараван, шта је ко засрао прије, послије и доданданас у вези са Дејтоном. Ко је потезао Криви Марин на Дејтон, у преводу, на Србе. ИТД.
Ивица Дачић, Други Предсједник Владе, има урођену неталентованост код импровизација. То, можда, помаже код Лепе Кетрин, или код Прелепог Вучића. Можда код Грозоморног Тачија. Али. Не помаже код чињеница везаних за Републику Српску.
Дачић је рекао да је Србија ту одиграла улогу. Добро. Јесте. Паљанско Краљевство је дало пуномоћ. Рекао је и да је руководство Српске у почетку било против Дејтона а сада је за Дејтон. Занемарио је да каже да се не ради о истом руководству. За разлику од Србије, у Српској се руководство променило наглавачке. Есенесде је у свом почетном програму написао да се БиХ темељи на Дејтону и на два ентитета и три уставна народа. Не знам шта је Есдеес о томе мислио.
Јеленко Кацин Качић саопштава, у свом редовном бриселашком просеранију, како Додик говори у вјетар и како више нема подршку Београда.
Могу само да му, као изузетно глупом, поручим писмо Да се у Београд никад ни уздали нисмо. Уздамо се усе, у тај уговор којег гарантују велике силе, и у међународно право. Може и он, као и владини поткорњаци, мало да прочита документе са звичне странице Предсјендика Републике Српске.
А Србија је обавезна да помогне. По Дејтону. Све остало, од ње, и од других, Лото је.