четвртак, 21. новембар 2013.

2472.
БЕЗАКОЊЕВИЋ
ПОЉЕ
 

Како ће, дакле, Бошњаци, ПВВ, Политички Вјерски Врх, за БиХ жртвовати дјецу.
По сљедећој формули.
Бакир даје шаторе.
Донатори дају паре.
Родитељи дају дјецу.
Успут припомажу Уштељца Хенеси и друга дипломатско-конзуларна братија.
Британац сугерише министру школских власти Српске да примијени своје дискреционо право, синтагму која је негдје убачена као идиотска анархичистичка могућност, без обзира на законе Републике Српске.
Адвокатска канцеларија заступа родитеље, организује састанке, уврће, заврће, шаље папире и споразуме. Само још нису обезбиједили вагон у коме министар треба да потпише капитулацију. Министар већ спремио перо.
Да би, на крају, Предјседник Републике морао да каже да се закон мора поштовати и да ће га Република Српска примијенити. И да се никакав споразум неће потписати мимо закона.
За то вријеме тројка у Министарству јури кроз ноћ. Јуриша на помоћничка мјеста и мјесто секретара, мимо било какве страначке и владине кадровске процедуре. Само да се распише конкурс а ми смо се договорили. Расподијелили.
Ти, Предсједниче, ратуј са муслиманима, нама није нидочега. Нама су наше гузице најважније.
Хорде владиних жохара и губара не схватају шта је Република Српска. Шта су њене надлежнисти. Да је свако обавезан да их сваки дан штити. А не да поптише споразум да се на територији Републике Српске примјењују програми и уџбеници Тузланске Жупаније.
Јебо истраживање јавног мнијења. Главу дајем да 99% владиних жохара, губара и поткорњака, није прочитало документ Дејтонска структура БиХ са званичног сајта Предсједника Републике Српске.
А и зашто би. Топло им, угодно им, климатизовано им, редовноплатно им, електронским кодовима торови заштићени им.
А Додик. Ако убије Мусу Кесеџију и врати се из Косовске битке, добро. Ако не, јебига, знали смо.